Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Σχεδιάζεται συμψηφισμός του εφάπαξ με τα δάνεια στις τράπεζες

Το μέτρο θα είναι προαιρετικό για τον δικαιούχο και στοχεύει στην ανακούφιση των δανειοληπτών, στην ταχύτερη καταβολή του εφάπαξ και στην εξασφάλιση μεγαλύτερης ρευστότητας για τα ταμεία
"Η" Online

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Βασίλη Ράπανο, είχε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε το θέμα του συμψηφισμού μέρους ή και ολόκληρου του ποσού του εφάπαξ με τις οφειλές των δικαιούχων προς τις τράπεζες. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είχε τις προηγούμενες ημέρες, για το ίδιο θέμα, επαφές με τη Διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Το μέτρο θα είναι προαιρετικό για τον δικαιούχο και στοχεύει στην ανακούφιση των δανειοληπτών, στην ταχύτερη καταβολή του εφάπαξ και στην εξασφάλιση μεγαλύτερης ρευστότητας για τα ταμεία.
Εξάλλου, σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εργασίας διαψεύδει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία επίκειται μειώσεις στο εφάπαξ των ασφαλισμένων και τονίζει, ότι "δεν έχει ληφθεί καμιά απόφαση για μείωση του εφάπαξ και σε κανένα ταμείο". Προσθέτει, επίσης, ότι το πρόσφατο έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων προς τα ασφαλιστικά Ταμεία με το οποία ζητούνται από τους φορείς να αποστείλουν προς το υπουργείο Εργασίας οικονομικά στοιχεία "αφορά στην ολοκλήρωση των αναλογιστικών μελετών", η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται έως το τέλος του μήνα.
Για το ίδιο θέμα ο κ. Κουτρουμάνης επισημαίνει ότι, "υπάρχει δυνατότητα επιλογών, ώστε να μην υπάρξουν μειώσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει ζητηθεί από τους Φορείς των ασφαλισμένων, η αύξηση της εισφοράς προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα ελλείμματα".
Σε παλιότερες δηλώσεις του ο υπουργός Εργασίας έχει αναφέρει ότι για ασφαλιστικούς φορείς με μεγάλα ελλείμματα, όπως οι φορείς των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να λαμβάνουν με τη συνταξιοδότησή τους το 40% του εφάπαξ που δικαιούνται και το υπόλοιπο μετά δυο χρόνια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου