Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Βενιζέλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ»


 Στις κατηγορίες του σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ για «ρεσάλτο» με επιλεγμένο στόχο το ΠΑΣΟΚ και τη διάλυσή του, μέσω «χτυπήματος» στον πρόεδρο του κόμματος, επέμεινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην παρέμβασή του το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την προανακριτική επιτροπή. Συμφώνησε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, ότι στόχος είναι να πέσει η κυβέρνηση.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «συνασπισμένες δυνάμεις της οπισθοδρόμησης που επενδύουν στο αδιέξοδο της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση νευρικότητας». Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί το κοινοβουλευτικό του μέγεθος και πως είναι «εκκρεμές», ανάμεσα στην «ανοχή ή φλερτ της βίας» και σε «πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης»




«Δεν σας ενδιαφέρει η αλήθεια, το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να την κάνετε μοχλό μιας πολιτικής σκευωρίας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση για σύγχυση και ισοπέδωση. Έκανε λόγο για «άθλιο γκεμπελικό δίκτυο διαρροών» ότι συγγενείς του βρίσκονταν στη λίστα Λαγκάρντ, με «αυτουργούς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», για «κομματικό παρακράτος» και «οργανωμένη διασπορά ψευδών ειδήσεων».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε παιδαριώδεις και αυτοαναιρούμενες τις κατηγορίες ότι απέκρυψε το στιλάκι και ρώτησε: «Από ποιόν το απέκρυψα; Από το ΣΔΟΕ; Που το είχε μήνες πριν αναλάβω καθήκοντα (...) και με ενημέρωσε δύο μήνες μετά την ανάληψή τους»;

Χαρακτήρισε κορυφαία χυδαιότητα την κατηγορία ότι πήγε σε δύο εκλογές έχοντας στα χέρια του τη λίστα Λαγκάρντ.

Αναφέρθηκε εκ νέου και στην επίσκεψη Τσίπρα στη Γερμανία, λέγοντας ότι «συνιστά την επιτομή της στρατηγικής αμηχανίας της αντιπολίτευσης. Την ομολογία πως δεν υπήρχε στην ουσία ποτέ άλλη γραμμή, άλλο πλαίσιο αναφοράς».

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου