Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Τιμές Κολωνακίου στο ΚΨΜ της Θήβας




Τις υψηλές τιμές στο ΚΨΜ του στρατοπέδου της Θήβας, που έχει δοθεί πλέον σε ιδιώτη, καταγγέλλει το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος, επισημαίνοντας παράλληλα την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των ΚΨΜ.
Ειδικότερα όπως αναφέρεται πρόκειται για μια πρακτική που ξεκίνησε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Πυροβολικού Θήβας με τον διοικητή να υποστηρίζει πως πρόκειται για διαγωνισμό που αφορά την ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ όλων των ΚΕΝ. Μάλιστα σύμφωνα με το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος εκτός από τα ΚΨΜ, έναν από τους πλέον κερδοφόρους τομείς του στρατού παραχωρούν σε ιδιώτες, ήδη ανοίγουν και σουβλατζίδικα εντός των μονάδων.

Ενδεικτικά οι τιμές στο ΚΨΜ του Κέντρο Εκπαίδευσης στη Θήβα:
Φραπέ μικρός 1 ευρώ, μεγάλος 1.4
Φρέντο 1,5 ευρώ, φρέντο καπουτσίνο 1,8.
Νερό 35 λεπτά
Κρουασάν 1.20


Και οι τιμές πριν την ιδιωτικοποίηση:
Η τιμή του καφέ πριν την ιδιωτικοποίηση ήταν γύρω στα 30 λεπτά.
Το νερό είχε 20 λεπτά
Το κρουασάν 30 λεπτά


Ένας φαντάρος εκτιμάται πως θα πρέπει να ξοδεύει περίπου 5 έως 10 ευρώ καθημερινά στο ιδιωτικό ΚΨΜ. Επιπλέον το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος επισημαίνει πως «είναι γνωστό ότι τα προϊόντα-τρόφιμα τα οποία πουλιούνται στα ΚΨΜ αποτελούν εναλλακτική διέξοδο στους φαντάρους, που ολοένα συχνότερα τα επιλέγουν εξαιτίας της ποσότητας και ποιότητας του φαγητού που προσφέρει ο Στρατός».

Εν τω μεταξύ το Δίκτυο υπενθυμίζει και την επιστολή-καταγγελία των φαντάρων που υπηρετούσαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, η οποία είχε δημοσιευτεί στις 22 Ιουλίου του 2013.

Οι φαντάροι με την επιστολή τους κατήγγειλαν τις υψηλές τιμές του κυλικείου, καθώς στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο δεν υπάρχει ουσιαστικά ΚΨΜ. «Εκτός από τον υπάρχοντα χώρο που μπορούμε να μαζευόμαστε να συζητάμε, να βλέπουμε τηλεόραση και να παίζουμε παιχνίδια όταν δεν κάνουμε δουλειές για το νοσοκομείο ή υπηρεσία, όλες οι υπόλοιπες ανάγκες που έχει ένας φαντάρος στην καθημερινότητα του (ένας καφές, ένα σάντουιτς, ένας χυμός κλπ) καλύπτονται αναγκαστικά από τα κυλικεία του νοσοκομείου», τονίζουν.

Οι φαντάροι καταγγέλλουν πως «οι τιμές των προϊόντων στο κυλικείο του ιδιώτη είναι ασύγκριτα πιο υψηλές (συνήθως πάνω από 100% υψηλότερες) από ένα παραδοσιακό ΚΨΜ του Ε.Σ. στην Ελλάδα του 2013» και παραθέτουν ενδεικτικάτιμές κάποιων προϊόντων που μπορεί κάνεις να βρει σε οποιοδήποτε ΚΨΜ της χώρας, συγκριτικά με το κυλικείο του νοσοκομείου:
Κυλικείο – ΚΨΜ (Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδας)
Νερό 500ml 0,35 – 0,15 έως 0,20
Σάντουιτς συσκευασμένο 2,25 έως 2.90 – 1,05 έως 1.30
Φραπές 1,20 – 0,40 εως 0,50
Φρέσκο γάλα 1,10 – 0,70
Σοκολατούχο γάλα 2,25 – 1,35
Αναψυκτικά 0,90 – 0,60

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου