Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ανεξάρτητη έρευνα για Φαρμακονήσι & Λαμπεντούζα ζητά η Ενωτική Ευρωπαϊκή Αριστερά

Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζάμαρος/FosPhotos

Τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τις τραγωδίες στο Φαρμακονήσι και στη Λαμπεντούζα ζητεί από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης η Ενωτική Ευρωπαϊκή Αριστερά (UEL), με πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε, έπειτα από εισήγηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τονίζει συγκεκριμένα στο κείμενό της η Ομάδα της Ενωτικής Ευρωπαϊκής Αριστεράς, «τα μεσογειακά θαλάσσια σύνορα που διασχίζουν οι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο έχουν αποδειχθεί παγίδες θανάτου αποκαλύπτοντας την για δεκαετίας έλλειψη μιας ολοκληρωμένης, ανθρωπιστικής, κοινής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής».
Η Ενωτική Ευρωπαϊκή Αριστερά ζητεί από τις ελληνικές και τις ιταλικές αρχές να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες και τα αίτια των τραγικών συμβάντων που οδήγησαν στο θάνατο των μεταναστών.

Επισημαίνει ακόμη την ανάγκη μιας «συνεκτικής, ολοκληρωμένης, κοινής μεταναστευτικής πολιτικής για την Ευρώπη, η οποία υπογραμμίζει τη συμβολή της νόμιμης μετανάστευσης στην κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη της ΕΕ και την ίδια στιγμή αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την παράνομη μετανάστευση και την εμπορία ανθρώπων, έτσι ώστε να αποφεύγονται ανάλογα επικίνδυνα ταξίδια μεταναστών».

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου