Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Το δημοτικό Συμβούλιο αλληλέγγυο στα αιτήματα του Ρωμανού

Ψήφισμα που κατέθεσε το Κίνημα στην Πόλη για το Νίκο Ρωμανό ενέκρινε κατα πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου. Στο ψήφισμα αναφέρεται:
Ο κρατούμενος Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 09/11/2014 , διεκδικώντας εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθήσει τη σχολή στην οποία πέρασε φέτος με πανελλαδικές εξετάσεις . Το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού , όπου κρατείται , απέρριψε το καθ ΄όλα νόμιμο αίτημά του εφαρμόζοντας ένα μη αποδεκτό καθεστώς εξαίρεσης και διακρίσεων .
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου , χωρίς να εκφράζει καμία απολύτως άποψη για το κατηγορητήριο που σχετίζεται με τον Νίκο Ρωμανό , επισημαίνει τον κίνδυνο απαξίωσης και ακύρωσης στην πράξη του πολύτιμου όσο και πολύπαθου θεσμού του σχολείου εντός της φυλακής .
Θεωρούμε απαράδεκτο να φτάνει ένας νέος άνθρωπος να διεκδικεί ένα τόσο βασικό και αυτονόητο δικαίωμα , όπως η πρόσβαση στην παιδεία , χρησιμοποιώντας ως έσχατο μέσο την απεργία πείνας , βάζοντας έτσι σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του .
Εμείς οι αιρετοί του Δήμου Ζωγράφου ζητάμε να δοθεί στον Νίκο Ρωμανό άμεσα η εκπαιδευτική άδεια την οποία δικαιούται , για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη παρακολούθηση των μαθημάτων του .
http://zografou-live.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου