Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Ήχοι της Kibera: Η αξία της μουσικής στην παραγκούπολη του Ναϊρόμπι

«Ημουσική είναι το εργαλείο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να ενδυναμώσουμε την κοινότητα, είναι το εργαλείο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε αυτήν τη θετική αλλαγή που θέλουμε να δούμε. Έτσι μπορεί κανείς να δει ότι η μουσική είναι ένας παράγοντας ενότητας.»

Έτσι ακούγεται η μουσική όταν πρόκειται για ζήτημα ζωής και θανάτου: στην Kibera του Ναϊρόμπι,στην καρδιά μιας από τις μεγαλύτερες παραγκουπόλεις στον κόσμο, τρεις ντόπιοι μουσικοί δημιουργούν τη συλλογικότητα «Made in Kibera» (MIK), με σκοπό να ενώσουν και να υποστηρίξουν την τοπική μουσική σκηνή, προσφέροντάς της χώρο μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Ενώ λοιπόν το στούντιο υψηλών προδιαγραφών δονείται από τα ντεσιμπέλ και τη δημιουργικότητα, η ομάδα ετοιμάζει μια μεγάλη εκδήλωση… Μια αληθινή ιστορία για το πώς το ταλέντο και η δημιουργικότητα μπορούν να ανθίσουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και μεγάλων δυσκολιών.
Μια μοναδική ταινία που μας παρακινεί να ζήσουμε με έμπνευση και χαρά, ακόμη και στο πιο αφιλόξενο περιβάλλον. Την έφερε στη ζωή η Ringo Media, σε παραγωγή της Mireia Graell Vivancos και σκηνοθεσία Luis Lanchares Bardají.

Διατίθεται δωρεάν αυτό το Σαββατοκύριακο για τους συνδρομητές του tvxs EΔΩ (με υποστήριξη αγγλικών υποτίτλων) και συμμετέχει σταθερά στην πλατφόρμα με επιλεγμένα ντοκιμαντέρ, souldefinition.net . Mε μια συνδρομή υποστηρίζετε τη συγκεκριμένη παραγωγή και όλες όσες συμμετέχουν στην πλατφόρμα, που αποτελεί μια μοναδική τέτοια (νόμιμη,) τίμια και ηθική πρωτοβουλία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου