Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ Η ΑΓΩΝΙΑ, ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2012-2015

Να ρίξει τους τόνους εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, εν όψει των κρίσιμων συνεδριάσεων την Παρασκευή για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα, επιχείρησε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής λέγοντας ότι η αγωνία, η αμφιβολία και η αμφισβήτηση για το πού πάμε είναι δικαιολογημένες...



Συμπλήρωσε πως με τον εθνικό σχεδιασμό που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή και μέσα από τη δράση της, η κυβέρνηση θα δείξει ότι έχει πρόγραμμα για να βγούμε από την κρίση.

Προϊδεάζοντας για το περιεχόμενο του πλαισίου εθνικού σχεδιασμού, που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο, είπε ότι δεν θα πρόκειται για ένα σύνολο μεμονωμένων παρεμβάσεων ή αξιοποιήσεων υπαγορευμένων από μια προσωρινή επιλογή επείγοντος, αλλά είναι ένα στρατηγικό πρόγραμμα για την οικονομία και την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή που θέτει τους πυλώνες για την κυβερνητική δραστηριότητα.

Υπογράμμισε ότι όσο πιο αιτιολογημένοι και μακροπρόθεσμοι είναι οι στόχοι που η κυβέρνηση βάζει και τηρεί, όπως κάνει με το εθνικό σχέδιο, «τόσο αποκλείει τη συζήτηση άλλων σεναρίων» και πως «η απάντηση σε αυτά τα σενάρια είναι η πραγματικότητα, την οποία σχεδιάζουμε για να αποκτήσει προοπτική η χώρα».

«Το στρατηγικό αυτό σχέδιο οφείλουμε όλοι να το αντιμετωπίσουμε με αξιοπιστία, συνέπεια και σοβαρότητα που απαιτεί η εμβέλεια και η σημασία του, μακριά από ευκαιριακές λογικές μηδενισμού και ανέξοδης κριτικής» υπογράμμισε.

Για το εάν η κυβέρνηση φοβάται διαφοροποίηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο, επισήμανε ότι οι βουλευτές στηρίζουν το κυβερνητικό έργο, μέσα και από την ευρεία συζήτηση στα κοινοβουλευτικά όργανα. Πρόσθεσε ότι στον εθνικό σχεδιασμό περικλείονται όλες οι αγωνίες που έχουν εκφραστεί κατά διαστήματα, οι προτάσεις και οι θέσεις των βουλευτών που έχουν διαμορφωθεί μέσα από μια δύσκολη πορεία.

Είπε ακόμη ότι η ΚΟ του κόμματος συνεδριάζει την Παρασκευή, ώστε να εκφραστούν και οι βουλευτές.

Σχετικά με τον προβληματισμό που εξέφρασε την Τετάρτη η υπουργός Παιδείας για την περικοπή 300 εκατ. ευρώ επιπλέον από τον προϋπολογισμό του υπουργείου, μιλώντας με δημοσιογράφους, και εάν συνεπώς θα είναι ολοκληρωμένο το σχέδιο που θα παρουσιαστεί, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι το να μιλάμε μεμονωμένα και με κάποιες φημολογίες δεν αρκεί και αδικούμε τη συνολικότερη προσπάθεια.

Περί αναδιάρθρωσης

«Τα περί αναδιάρθρωσης είναι κάποιες φορές θεωρητικές αναζητήσεις ανθρώπων που δεν έχουν όλα τα δεδομένα, αλλά τα δεδομένα και τις αποφάσεις τις έχει η κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Πεταλωτής. Τόνισε ότι «δεν υπάρχει θέμα αναδιάρθρωσης και ότι αυτή η ‘παραφιλολογία’ δεν συμβάλει στην προσπάθεια εν όψει και της παρουσίασης το εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού».

Ερωτηθείς αναφορικά με τις σχετικές συζητήσεις στην Ευρώπη, ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι «σε επίσημο επίπεδο δεν γίνεται συζήτηση για αναδιάρθρωση».

Αναφορικά με τις θέσεις που εξέφρασαν οι Β. Παπανδρέου και Π. Κουκουλόπουλος, ανέφερε ότι ο καθένας έχει τις απόψεις του, «αλλά η αποφασισμένη κυβερνητική πολιτική αποτυπώνεται με βάση συγκεκριμένα δεδομένα, τα οποία έχει η κυβέρνηση και με τα οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις και γίνονται οι επιλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου