Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ: "ΕΔΩΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΠΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΠΟΡΝΕΥΕΤΑΙ"

Την εμφάνισή του στη δίκη για την υπόθεση της Mediaset έκανε -παραδόξως- ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μέσα σε λαοθάλασσα υποστηρικτών του που φώναζαν «Σίλβιο αντιστάσου». Ο Ιταλός πρωθυπουργός διατράνωσε ότι «δεν θα καταδικαστεί» και έδωσε άλλο ένα σόου για την έτερη «καυτή» υπόθεση «Ρούμπιγκεϊτ». Επιβεβαίωσε ότι έδωσε χρήματα στη νεαρή Μαροκινή, αλλά υποστήριξε ότι το έκανε για να μην αναγκαστεί να εκπορνευτεί και να μπορέσει να με μία φίλη της να συνεργαστεί με ένα κέντρο αισθητικής αγοράζοντας ένα μηχάνημα αποτρίχωσης με λέιζερ...



«Δεν θα καταδικαστώ» δήλωσε με αυτοπεποίθηση ο Ιταλός πρωθυπουργός προς τους δημοσιογράφους κατά την είσοδό του στο δικαστήριο το μεσημέρι της Δευτέρας. Έξω από το δικαστικό μέγαρο του Μιλάνου είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές του κρατώντας μπλε μπαλόνια και πανό που έγραφαν «Σίλβιο αντιστάσου».

Αφού πρώτα χαρακτήρισε «γελοίες, ανυπόστατες και κατασκευάσματα τις Εισαγγελίες» τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή που τον βαρύνουν με φόντο την αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τον όμιλο της Mediaset, ο Καβαλιέρε προχώρησε στην αντεπίθεση για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ».

Επιβεβαίωσε ότι έδωσε χρήματα στη νεαρή Μαροκινή συνοδό, επιμένοντας ότι το έκανε απλά και μόνο για να την βοηθήσει, να την αποτρέψει να εκπορνεύεται και να την οδηγήσει στο σωστό δρόμο.

«Στην κοπέλα έδωσα χρήματα για να αποφύγει την εκπόρνευση» είπε ο Καβαλιέρε και διευκρίνισε ότι ήθελε να δώσει στη νεαρή τη δυνατότητα να συνεργαστεί με ένα ινστιτούτο αισθητικής αγοράζοντας ένα μηχάνημα για αποτρίχωση με λέιζερ, όπως γράφει η ιταλική La Repubblica.

Ο Μπερλουσκόνι θεωρούσε πως το ποσό που θα χρειαστεί θα κυμαινόταν γύρω στις 45.000 ευρώ, εκείνη όπως ζήτησε 60.000 και ο Ιταλός πρωθυπουργός εξουσιοδότησε να της δοθούν αυτά τα χρήματα προκειμένου να τη βοηθήσει για κάθε ανάγκη, να μην αναγκαστεί να εκπορνευτεί, για να την οδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση...

Ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε εξήγηση και για την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας, πάντα με φόντο το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ». Δήλωσε ότι παρενέβη όταν η νεαρή συνελήφθη για κλοπή διότι πίστευε ότι ήταν Αιγύπτια και δεν ήθελε να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο.

Το γεγονός ότι ο Μπερλουσκόνι εμφανίσθηκε στη δίκη για φοροδιαφυγή έρχεται σε αντίθεση με την απόφασή του να μην παραστεί την προηγούμενη εβδομάδα στην έναρξη της πιο «επικίνδυνης» για τον ίδιο δίκης, στην οποία κατηγορείται για συνέργεια στην εκπόρνευση ανηλίκου.

Ως προς τη σημερινή δίκη, επικεντρώνεται σε κατηγορίες ότι η αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης του Καβαλιέρε. Mediaset, αγόρασε τηλεοπτικά και κινηματογραφικά δικαιώματα σε διογκωμένες τιμές μέσω υπεράκτιων εταιρειών βιτρινών, ώστε να αποφύγει την καταβολή φόρων και, από τη διαφορά της τιμής, να δημιουργήσει μυστικά ταμεία.

Τόσο η Mediaset όσο και ο Μπερλουσκόνι έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες. Οι δικαστές επρόκειτο να εξετάσουν τη Δευτέρα ορισμένους μάρτυρες υπεράσπισης. Η δίκη της Mediaset εντάσσεται σε μια σειρά τριών δικών που συνδέονται όλες με την πώληση τηλεοπτικών και κινηματογραφικών δικαιωμάτων που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1990.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου