Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΕΣΟΔΑ 3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Στη τουριστική κατοικία ρίχνει το βάρος η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να τονώσει τα δημόσια έσοδα, αλλά και τους ρυθμούς ανάπτυξης.Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» την παρούσα περίοδο το υπουργείο Πολιτισμού ...


σχεδιάζει πακέτο νοµοθετικών ρυθµίσεων που αφενός θα επιτρέπουν το άνοιγµα της αγοράς της τουριστικής κατοικίας στην Ελλάδα και αφετέρου θα θεσπίζουν συγκεκριµένα βήµατα για τη διευκόλυνση της επιχειρηµατικότητας και των επενδύσεων συνολικά στον τουριστικό τοµέα.
Με το εν λόγω νοµοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισµού και Τουρισµού καθορίζονται κυρίως οι κανόνες για:
-Την ανάπτυξη της τουριστικής κατοικίας και των πρώτων ξενοδοχείων συνιδιοκτησίας (condohotels) στην Ελλάδα.
-Την απόσυρση και την κατεδάφιση των παλαιών τουριστικών καταλυμάτων.
-Τη δηµιουργία νέων Περιοχών Ολοκληρωµένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ).
-Την απλοποίηση και επιτάχυνση της αδειοδοτικής διαδικασίας για το σύνολο των τουριστικών επενδύσεων.
Βασική προϋπόθεση για την ενεργοποίηση του σχεδίου αυτού παραµένει η ολοκλήρωση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισµό από το υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ).
Βάσει του σχεδιασµού της κυβέρνησης, το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισµό αναµένεται να έχει ολοκληρωθεί µέσα στον ερχόµενο µήνα (Ιούνιο). Ειδικότερα, όσον αφορά το κεφάλαιο της τουριστικής κατοικίας, µε το νοµοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης τουριστικής κατοικίας υψηλών προδιαγραφών σε περιοχές που έχουν αυτήν την ικανότητα, είτε σε συνδυασµό µε ξενοδοχειακές υποδοµές πολυτελείας είτε αυτόνοµα, υπό την προϋπόθεση ότι οι κατοικίες θα πάρουν τη θέση παλαιών ξενοδοχειακών µονάδων που θα αποσυρθούν.
Σύµφωνα µε το νοµοσχέδιο, τα σύνθετα τουριστικά καταλύµατα µε τις τουριστικές κατοικίες θα µπορούν να αναπτύσσονται σε εκτάσεις τουλάχιστον 150 στρεµµάτων, σε συνδυασµό µε ξενοδοχεία 4 ή 5 αστέρων, σε ποσοστό έως35% της συνολικά δοµούµενης επιφάνειας. Σε ό,τι αφορά τα condo hotels, οι επενδύσεις αυτές θα µπορούν να αναπτύσσονται σε εκτάσεις τουλάχιστον 50 στρεµµάτων, καλύπτοντας έως το 50% της δόµησης.v>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου