Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΝΕΑ ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΠΛΟΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Νέα πολύνεκρη τραγωδία με πλοίο γεμάτο μετανάστες στην Ιταλία το Σάββατο. Δεκάδες μετανάστες, στην προσπάθεια τους για να βρουν μία νέα ζωή, βρήκαν τελικά τραγικό θάνατο μετά από την ανατροπή του υπερφορτωμένου πλοίου τους...
Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, πολλές δεκάδες μεταναστών, μάλλον ...

Αφρικανών, πιθανολογείται ότι πνίγηκαν μετά από την ανατροπή του πλοίου, με προορισμό του την ιταλική νήσο Λαμπεντούζα, σε μικρή απόσταση από τις λιβυκές ακτές».
Πρόκειται σύμφωνα με το Ansa για πλοίο με επιβάτες 600 μετανάστες, που ακολουθούσε από κοντά ένα άλλο πλοίο με 655 μετανάστες, που κατάφεραν τη νύχτα χθες να φθάσουν στη Λαμπεντούζα.
Τρία μωρά και πολλές γυναίκες συγκαταλέγονται στα 16 πτώματα που έχουν έως τώρα ανασυρθεί από τα νερά της Μεσογείου, ενώ «αγνοούνται» 32 άνθρωποι. Ένας αριθμός μεταναστών κολυμπώντας έφθασε στις λιβυκές ακτές, σύμφωνα με τον απολογισμό του Σομαλού δημοσιογράφου, Αντεν Σάμπρι, που μίλησε στο Ansa.
Εξάλλου, δεκάδες μετανάστες πνίγηκαν μόλις μερικές ώρες νωρίτερα, την Παρασκευή, όταν ένα πλοιάριο, το οποίο θεωρείται ότι μετέφερε περί τους 200 ανθρώπους από την Τυνησία, ναυάγησε κοντά στις ακτές της Λαμπεντούζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου