Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Συζητήσεις διάρκειας τρεισήμισι ωρών - Θα προχωρήσω μόνος μου χωρίς εκλογές, λέει ο πρωθυπουργός μετά το αποτυχημένο συμβούλιο αρχηγών

 Ολοκληρώθηκε έπειτα από τρεισήμισι ώρες το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κάποιοι έβαλαν τις καρέκλες τους πάνω από την Ελλάδα, δήλωσε εξερχόμενος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δίνοντας το στίγμα της συζήτησης.
«Προχωρώ μόνος μου χωρίς εκλογές. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός. Για άσκηση ιδεολογικής τρομοκρατίας στο λαό τύπου Μπιν Λάντεν έκανε λόγο η Αλέκα Παπαρήγα μετά τη συνάντηση.

«Δεν κατάλαβαν οι άνθρωποι ότι εάν ο Ευρυβιάδης με τον Θεμιστοκλή δεν τα είχαν βρει το 480 π.Χ. δεν θα τους είχε γράψει η Ιστορία. Η καρέκλα, δυστυχώς, μερικών είναι πάνω από την Ελλάδα. Οψόμεθα» δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν, μεταδίδει το Reuters.

Εν τω μεταξύ, πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ανέφεραν ότι ο κ. Σαμαράς «τορπίλισε τη συνάντηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε στον πρόεδρο της ΝΔ πως είναι «ανοικτός σε όλα».

«Προχωρώ μόνος μου και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στον Αντώνη Σαμαρά.

Σε δηλώσεις της από τη Βουλή, μετά τη συνάντηση, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε ότι «στο λαό ασκείται ιδεολογική τρομοκρατία τύπου Μπιν Λάντεν και ωμός εκβιασμός» και πρόσθεσε ότι λύση μπορεί να υπάρξει όταν κανείς στοχεύει στην ανατροπή της κυριαρχίας των μονοπωλίων.

Πρόσθεσε ότι το δίλημμα για το λαό είναι ή να χρεοκοπήσει ή να αντεπιτεθεί μαζί με το ΚΚΕ.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει δηλώσεις αργότερα από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς από τα γραφεία της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού.

Ο κ. Τσίπρας θα κάνει δηλώσεις από τη Βουλή.

Για το συμβούλιο θα εκδοθεί ανακοινωθέν από την Προεδρία της Δημοκρατίας, όπου θα διαπιστώνονται τα συμπεράσματα της συνάντησης.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου