Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Βάσω σε Γιώργο: «Να δεσμευτείς ότι θα αλλάξεις κι εσύ»



Καταλυτική η τοποθέτηση της Βάσως στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας , που με πρωτοβουλία της συγκλήθηκε πριν τον ανασχηματισμό. 
 Ενήργησε σαν ΠΑΣΟΚ. Μίλησε σαν ΠΑΣΟΚ. Γ.Ζ.  

Αν και η πεντάωρη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ έληξε με θερμό χειροκρότημα του Γ. Παπανδρέου και κινήθηκε μέσα σε ήπιο κατά κοινή ομολογία κλίμα, υπήρξαν και στιγμές έντονης κριτικής από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Κυριάρχησε η τοποθέτηση της Βάσως Παπανδρέου, που χρησιμοποιώντας δεύτερο ενικό πρόσωπο καταλόγισε στον πρωθυπουργό σειρά παραλείψεων και λαθών.

«Είναι η πρώτη φορά που ανησυχώ όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη χώρα», είπε η κυρία Παπανδρέου και συνέχισε: «Η Κ.Ο. ψήφισε μέτρα απίστευτης σκληρότητας, αλλά εμείς κόψαμε μόνο μισθούς και συντάξεις».

Μέμφθηκε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και προέβλεψε ότι το καινούργιο δάνειο για μια χώρα που είναι υπό πτώχευση δεν βοηθά.

«Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η κυβέρνηση διατυμπάνιζε ότι είμαστε σε έκτακτη κατάσταση αλλά δεν λειτουργήσαμε έτσι», σημείωσε η κυρία Παπανδρέου.

Η κατάληξη δε της ομιλίας της ήταν και η πιο αιχμηρή: «Θα ήθελα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με τη συμμετοχή και άλλων, διότι το βάρος είναι πολύ μεγάλο για τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ. Να αποφύγουμε τις εκλογές, αν μπορούμε. Να δεσμευτείς όμως -είπε απευθυνόμενη στον Γ. Παπανδρέου- ότι θα αλλάξεις και εσύ. Να σταματήσεις να λειτουργείς με παρέες. Υπάρχουν όργανα. Διαφορετικά, αν δεν δεσμευτείς, ο βίος του ΠΑΣΟΚ θα είναι σύντομος και θα συρθούμε σε εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου