Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Κυβέρνηση με πρόσωπα ευρείας αποδοχής - Επιμένει για συναίνεση ο Παπανδρέου



Κυβέρνηση με πρόσωπα ευρείας αποδοχής
Εδώ δε μπορεί ναναι κομματικής αποδοχής Γ.Ζ.

Κυβέρνηση με πρόσωπα κοινής αποδοχής ετοιμάζει ο πρωθυπουργός, θέλοντας να δώσει νέα πνοή στην προσπάθεια που καταβάλλει και να αποδείξει ότι εννοεί στην πράξη τη συναίνεση.
Στη χθεσινή τηλεοπτική του δήλωση, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε «κοινές ομάδες εργασίας και πρόσωπα κοινής αποδοχής σε κρίσιμες θέσεις».


Όπως γράφει σήμερα τι «Έθνος», η κυβέρνηση θα χωριστεί σε δύο κύκλους, τον πολιτικό και τον τεχνοκρατικό. Δεν αποκλείεται ο διαχωρισμός να πάρει και τη μορφή επιπέδων ή τη μεταφορά δημόσιας εξουσίας σε νέους θεσμούς εκτός Υπουργικού.

Οι ομαδες επιλογής είναι τρεις: οι «κορυφαίοι», οι «άνθρωποι του Γιώργου» και «οι άνθρωποι της αγοράς». Ξεκινώντας από το τέλος προς την αρχή, υπάρχει η εκτίμηση ότι ο Λ. Παπαδήμος θα πει το «ναι». Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης φέρεται να έχει προτείνει στον πρωθυπουργό και άλλα πρόσωπα από τον τραπεζικό και ακαδημαϊκό χώρο.

Η σκληρή κριτική των βουλευτών υποχρεώνει τον Γ.Παπανδρέου να θυσιάσει και αρκετούς δικούς του. Όσοι γνωρίζουν λένε ότι «θα σωθούν οι πιο πολιτικοί», δηλ. οι, Ραγκούσης, Παπακωνσταντίνου, Μπεγλίτης και Γερουλάνος.

Αν το υπουργικό έχει 12 καρέκλες, όπως έχει ακουστεί, τότε για τους «μεγάλους» δεν μένουν περισσότερες από 6 καρέκλες, δηλαδή, Πάγκαλος, Βενιζέλος, Σκανδαλίδης, Λοβέρδος, Παπουτσής, Καστανίδης, Ρέππας, Χρυσοχοΐδης και Διαμαντοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου