Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ: «ΑΝ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ... ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ»


Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο "Ρόιτερς" ο Μούσταφα Άμπντελ Τζαλίλ, πρόεδρος του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου του πολιτικού διευθυντηρίου των Λίβυων εξεγερμένων, ο Μουάμαρ Καντάφι είναι ευπρόσδεκτος να αποσυρθεί σε...



λιβυκό έδαφος αρκεί να παραιτηθεί επίσημα και να συμφωνήσει στη διεθνή επιτήρηση των κινήσεών του.
Μιλώντας από τη Βεγγάζη, ο Μούσταφα Αμπντέλ Τζαλίλ ανέφερε πως υπέβαλε μία πρόταση μέσω των Ηνωμένων Εθνών, πριν από περίπου έναν μήνα, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη κάποια απάντηση από την Τρίπολη. "Ως μία ειρηνική λύση, προτείναμε ότι μπορεί να παραιτηθεί και να διατάξει τους στρατιώτες του να αποσυρθούν από τους στρατώνες και τις θέσεις τους, και έπειτα μπορεί να αποφασίσει αν θα μείνει στην Λιβύη ή στο εξωτερικό" ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "Αν επιθυμεί να μείνει στην Λιβύη, θα ορίσουμε το μέρος και θα είναι υπό διεθνή επιτήρηση. Και θα υπάρχει διεθνής επιτήρηση όλων των κινήσεών του".

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου "αν βλέπει τον εαυτό του ως τον μελλοντικό ηγέτης της Λιβύης;" απάντησε πως δεν σκοπεύει να είναι υποψήφιος. "Είμαι εδώ για τη μεταβατική περίοδο. Ο ηγέτης θα αποφασιστεί μέσω εκλογών. Και δεν σκοπεύω να είμαι υποψήφιος", είπε.

"Οι πολιτικές λύσεις για να σταματήσουμε την αιματοχυσία και να αποφύγουμε την περαιτέρω καταστροφή της χώρας είναι ευπρόσδεκτες. Αλλά αν δε βρούμε τη λύση τότε θα επικεντρωθούμε στη στρατιωτική δράση", τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου