Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Αποδέσμευσε το ΔΝΤ τη συμμετοχή του στην πέμπτη δόση του δανείου

To κτίριο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον. Το Ταμείο παράλληλα με την έγκριση της δόσης υπενθυμίζει την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές στην ελληνική οικονομίαTo κτίριο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον. Το Ταμείο παράλληλα με την έγκριση της δόσης υπενθυμίζει την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές στην ελληνική οικονομία
Ουάσινγκτον

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ώρας Ελλάδος, την αποδέσμευση της πέμπτης δόσης του δανείου του για την Ελλάδα, ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το ΔΝΤ ανέφερε σε ανακοινωθέν του ότι το Διοικητικό Συμβούλιο ψήφισε υπέρ τού να τεθεί το ποσό αυτό στην διάθεση της Αθήνας, στο πλαίσιο του δανείου ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο είχε συμφωνηθεί τον Μάιο του 2010.

Πρόκειται για τη συμμετοχή του Ταμείου στη χορήγηση της πέμπτης δόσης από τα 110 δισ. ευρώ που αποτελούν το πρώτο πακέτο στήριξης.

Στο σύνολό της η δόση ανέρχεται στα 12 δισ. ευρώ και στο μεγαλύτερο μέρος της καλύπτεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου