Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Τραγωδία στην Κύπρο - Νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την έκρηξη στη ναυτική βάση στο Ζύγι της Κύπρου, σε εξέλιξη η φωτιά

Μαύρος καπνός συνεχίζει να αναδύεται από τον παρακείμενο στη βάση σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του ΒασιλικούΤουλάχιστον 12 είναι οι νεκροί και 59 οι τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε λίγο πριν τις 6 το πρωί της Δευτέρας στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή Ζύγι μεταξύ Λεμεσού και Λάρνακας στην Κύπρο.



Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά. Μεταξύ των νεκρών είναι τέσσερις άνδρες της Εθνοφρουράς, δύο ναύτες, αλλά και πυροσβέστες. Ο υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης δήλωσε ότι οι σοροί των νεκρών μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
©2011 Δεδομένα χάρτη - Όροι χρήσης

Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Σε νοσοκομεία της Λάρνακας, της Λεμεσού και της Λευκωσίας έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες. Τρεις από τους τραυματίες χειρουργούνται και οι δύο είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Στη ναυτική βάση μετέβη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος έχει συγκαλέσει έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο για τις 12:30 το μεσημέρι. Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, με θέμα τις συνομιλίες Χριστόφια-Έρογλου, αναβλήθηκε.

Από νωρίς το πρωί βρίσκονται στο σημείο της τραγωδίας ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Κώστας Παπακώστας και ο υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Μάρκος Κυπριανού έχει ζητήσει της βοήθεια της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Το σημείο έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, ενώ έχει σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική καθώς η πυρκαγιά μαίνεται σε τρία σημεία μέσα στη ναυτική βάση. Σημειώνεται ότι δίπλα στη βάση της Εθνικής Φρουράς βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της ΕΛΔΥΚ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, στις 04:27 τα ξημερώματα της Δευτέρας ξέσπασε φωτιά στη ναυτική βάση από άγνωστη αιτία. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, χωρίς να καταφέρουν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, με αποτέλεσμα να επεκταθεί σε δύο κοντέινερ με πυρομαχικά.

Ακολούθησε η έκρηξη μεγάλης ισχύος, που προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και καταστήματα σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου