Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Η πρόοδος των διαβουλεύσεων για το ελληνικό ζήτημα θα κρίνει τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής

O Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ εξετάζουν το ενδεχόμενο σύγκλησης Συνόδου ΚορυφήςΑπό την πρόοδο των διαβουλεύσεων των τεχνικών επιτροπών που συντονίζει η Οικονομική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξαρτηθεί τελικά το εάν θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή ή το Σάββατο η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.


Σήμερα, Τετάρτη, και την Πέμπτη οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες της Ευρωζώνης, οι υπεύθυνοι διαχείρισης του δημοσίου χρέους, στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και αξιωματούχοι της Κομισιόν θα έχουν τηλεδιασκέψεις για το θέμα της συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στον νέο μηχανισμό χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Στις διασκέψεις εκ μέρους της Ελλάδας θα μετέχουν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γ. Ζανιάς και ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) κ. Πέτρος Χριστοδούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τηλεδιασκέψεις θα συντονίζει ο Γενικός Διευθυντής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών Βιτόριο Γκρίλι, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε την Τρίτη ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια αυτή τη στιγμή για σύγκληση Έκτακτης Συνόδου Κορυφής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για αυτό», δήλωσε στο Reuters κυβερνητική πηγή, σε ερώτηση σχετικά με αναφορές περί έκτακτης συνάντησης των Ευρωπαίων ηγετών την Παρασκευή.

Νωρίτερα πηγή της γαλλικής κυβέρνησης είχε δηλώσει από το Παρίσι ότι η Γαλλία τάσσεται υπέρ μιας έκτακτης Συνόδου προκειμένου να ηρεμήσουν οι αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου