Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ


Τη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, στο κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών της οδού Καραγεώργη Σερβίας. θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση της σχετικής διακομματικής επιτροπής για το νέο φορολογικό σύστημα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών...

Ευ. Βενιζέλου. Με βάση τις προτάσεις που θα υποβληθούν κατά τη διαδικασία του διαλόγου, το υπουργείο Οικονομικών θα καταλήξει στις αλλαγές οι οποίες θα αφορούν στο σύνολο του φορολογικού συστήματος.
Ειδικότερα, οι αλλαγές θα αφορούν στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, τις φοροαπαλλαγές οι οποίες θα επανεξεταστούν, τη φορολογία επιχειρήσεων στην κατεύθυνση της μείωση της όπως και αλλαγές στη φορολογία ακινήτων.
Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει το νομοσχέδιο με όλες τις αλλαγές το φθινόπωρο.
Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, το νέο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει κατάργηση εκατοντάδων φοροαπαλλαγών και μειώσεις των συντελεστών του ΦΠΑ
Σύμφωνα με τον υπουργό, "στο τραπέζι βρίσκεται ήδη η καθιέρωση δύο συντελεστών ΦΠΑ, οι οποίοι θα είναι 10% και 20% αντίστοιχα, μειωμένοι δηλαδή κατά 3 μονάδες από τα σημερινά επίπεδα του κανονικού συντελεστή 23% και του χαμηλού 13%". Είχε αναφέρει συγκεκριμένα ότι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται, είναι η μείωση του ΦΠΑ στο 20% να ισχύσει και για το ΦΠΑ που επιβάλλεται στην αγορά καινούργιων διαμερισμάτων προκαλώντας έτσι σημαντικό όφελος για την αγορά ακινήτων, η οποία εάν ενισχυθεί, θα μπορούσε να τονώσει την ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Ο κ. Οικονόμου ανακοίνωσε ακόμα ότι εξετάζεται και η περίπτωση της μείωσης της φορολογίας στις μεταβιβάσεις και τις γονικές παροχές ακινήτων, "η οποία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στην Ελλάδα συγκριτικά με τις άλλες χώρες της ΕΕ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου