Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Aυγουστιάτικες διακοπές στην... πόλη

Τη μαγεία της άδειας, αυγουστιάτικης Αθήνας μπορούν να ανακαλύψουν όσοι δεν φύγουν για διακοπές αυτό το καλοκαίρι. Πρωινές βόλτες σε γωνιές της πόλης, που συνήθως είναι απρόσιτες λόγω κυκλοφοριακού, ηλιοβασιλέματα σε κοντινές ακτές με φόντο το Σαρωνικό, θερινός κινηματογράφος, εξορμήσεις σε ταβέρνες κι άλλα στέκια, χωρίς το άγχος του παρκαρίσματος και της κοσμοσυρροής.


Έξι στους δέκα Έλληνες δεν θα αναχωρήσουν φέτος για κάποιο από τα πανέμορφα νησιά της Ελλάδας, καθώς η οικονομική κρίση έχει αφήσει άδειες τις τσέπες, δηλώνει η πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος της ΓΣΕΕ Γιάννα Καραντινάκη.

Ιδού λοιπόν η ευκαιρία να αισθανθείτε σαν τουρίστες σε μία άγνωστη πόλη, να κοιτάξετε έκπληκτοι όλα όσα τον υπόλοιπο χρόνο προσπερνάτε βιαστικά με το αυτοκίνητο.

Τώρα μπορούμε να απολαύσουμε το γαλάζιο του αττικού ουρανού ή το αυγουστιάτικο φεγγάρι χωρίς καυσαέρια και άγχος.

Η Αθήνα είναι έτοιμη να μας αποκαλύψει τις δυσπρόσιτες γωνιές της. Απολαυστικοί περίπατοι στους πρόποδες της Ακρόπολης, Μοναστηράκι, ελληνικό καφεδάκι στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι, ουζάκια στον Πλάτανο στην Πλάκα, ψαρομεζέδες στην Καισαριανή, αναζήτηση μεσημεριανής δροσιάς στο δάσος της Καλοπούλας στους πρόποδες του Υμηττού.

Είναι μερικοί μόνο από τους μικρούς αυγουστιάτικους παραδείσους που το «κλεινόν άστυ» κρύβει σχολαστικά τους υπόλοιπους μήνες, ενώ οι παραλίες της Βραυβρώνας και της Ανατολικής Αττικής θα μας χαρίσουν στιγμές δροσιάς.

Στο θερινό σινεμά, τα βράδια είναι πάντα μαγικά, είτε βλέπεις τον Χάρι Πότερ να μάχεται τις δυνάμεις του κακού, είτε τον Κλιντ Ίσγουντ να μονομαχεί στο μακρινό Ουέστ. Στην Αθήνα λειτουργεί το δηµόσιο ασύρµατο δίκτυο πρόσβασης στο Internet (athensWi-Fi) µέσω ειδικών κόµβων. Μέχρι στιγµής υπάρχουν τέσσερα σηµεία ασύρµατης ευρυζωνικής πρόσβασης που λειτουργούν δωρεάν, µε πολύ καλή κάλυψη, στην πλατεία Συντάγµατος, στην πλατεία Κοτζιά, στο Θησείο και στο Γκάζι, στην Τεχνόπολη. Φεύγοντας από το κέντρο της Αθήνας, δωρεάν Internet παρέχεται σε σηµεία τουριστικής σηµασίας, όπως είναι το λιµάνι του Πειραιά, ενώ σύµφωνα µε τα τελευταία στοιχεία του free-wifi.gr, της ελληνικής κοινότητας που ασχολείται µε το hotspotting, δωρεάν ασύρµατη πρόσβαση στο Internet, σε δηµόσιους χώρους, πλατείες, πάρκα, κτλ., προσφέρουν οι ∆ήµοι Αιγάλεω, Χαλανδρίου και Ν. Ηρακλείου.

Όλες οι ακτές της Αττικής είναι εύκολα προσβάσιμες για τους λουόμενους και για όσους δεν επιθυμούν να πληρώνουν προκειμένου να κάνουν το μπάνιο τους. Από το Καβούρι μέχρι την Ανάβυσσο και από το Σούνιο μέχρι τη Νέα Μάκρη δεκάδες κολπίσκοι με τα γαλαζοπράσινα νερά τους σας προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης, δροσιάς και ξεγνοιασιάς.

Θεσσαλονίκη

Στο λούνα παρκ, θα δοκιμάσουμε τις αντοχές του νευρικού μας συστήματος και θα ξαναθυμηθούμε το μαλλί της γριάς.

Αν δεν έχουμε μεταφορικό μέσο μπορούμε να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα από το κρηπίδωμα της Νέας Παραλίας. Αν θέλουμε να συνδυάσουμε το φαγητό με το ποτό, χωρίς τον συνωστισμό της υπόλοιπης χρονιάς, τα Λαδάδικα είναι πιο ευχάριστα παρά ποτέ. Νωρίτερα, μετά το σούρουπο στην Άνω Πόλη μία βόλτα στα τείχη του Κάστρου, θα μας αποκύψει την πανοραμική Θεσσαλονίκη. Μετά το ποτό οι καντίνες με τα «βρώμικα» βρίσκονται σε κάθε κεντρικό σημείο της πόλης.

Άλλωστε σε καμμία πόλη της Ελλάδας δεν πρόκειται να πλήξετε τα βράδια, αφού οι Δήμοι οργανώνουν δεκάδες φεστιβάλ και εκδηλώσεις, προσελκύοντας τους εναπομείναντες των πόλεων.

Δωρεάν διακοπές με εθελοντική εργασία

Αν είστε νέος από 18 μέχρι... 99 ετών, και έχετε διάθεση να γνωρίσετε νέους τόπους, νέους πολιτισμούς και να κάνετε νέους φίλους, με ελάχιστα έξοδα, η μη Κυβερνητική Οργάνωση «Έλιξ» σας δίνει αυτή την ευκαιρία.

Μπορείτε να ταξιδέψετε σε πολλά μέρη του κόσμου, και να εργαστείτε επί 15 ημέρες σε κοινωφελείς εργασίες, αρκεί να δηλώσετε συμμετοχή στην «Έλιξ», καταβάλλοντας μόνο τα έξοδα μετάβασης. Την φιλοξενία και την διατροφή αναλαμβάνουν οι οικοδεσπότες. Μόνη υποχρέωσή σας, είναι να εργάζεστε επί 6 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα.

Στην ιστοσελίδα www.elix.org.gr, βρίσκουμε όλες τις λεπτομέρειες. Μεταξύ των στόχων της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης είναι:

-Διοργάνωση και συντονισμός διεθνών προγραμμάτων εργασίας στη Ελλάδα, διάρκειας 2 εβδομάδων.

-Διοργάνωση και συντονισμός μονοήμερων ή διήμερων δράσεων εθελοντισμού σε εθνικό επίπεδο.

-Προσέλκυση εθελοντών από το εξωτερικό και την Ελλάδα.

-Αποστολή Ελλήνων εθελοντών σε προγράμματα εθελοντικής εργασίας στο εξωτερικό, διάρκειας 2 εβδομάδων, μέσω της συνεργασίας του διεθνούς δικτύου οργανώσεων Alliance of European Voluntary Service Organizations

-Υποδοχή ξένων εθελοντών σε προγράμματα εθελοντικής εργασίας που γίνονται σε συνεργασία με ελληνικούς οργανισμούς, ιδρύματα και κρατικούς φορείς που παράγουν κοινωνικό έργο, για διάστημα 6-12 μηνών (Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία).

-Αποστολή Ελλήνων εθελοντών σε προγράμματα εθελοντικής εργασίας στην Ευρώπη για διάστημα 6-12 μηνών (Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία).σας είναι εξασφαλισμένη στο τόπο των διακοπών.

Δείτε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες που μπορείτε να κάνετε μπάνιο δωρέαν:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου