Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Χίου

mitropolitis-xiosΚοιμήθηκε σήμερα, Κυριακή 17 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Χίου Ψαρρών και Οινουσών Διονύσιος, σε ηλικία 84 ετών. Ο κατά κόσμο Νικολαος Μπαϊρακτάρης νοσηλευόταν για 4 μέρες στο νοσοκομείο Νίμιτς των Αθηνών. Η κηδεία του μακαριστού πρόκειται να γίνει την προσεχή Τρίτη 19 του μήνα στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό της Χίου. Τοποτηρητής στη χηρεύουσας Ιερά Μητρόπολης της Χίου αναλαμβάνει ο Μητροπολίτης Μηθύμνης, Χρυσόστομος.


Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Διονύσιος Μπαϊρακτάρης γεννήθηκε στους Καλημεριανούς Ευβοίας. Το πτυχίον της Θεολογίας έλαβε το 1956. Μετά ταύτα παρακολούθησε Νομικά. Χειροτονήθηκε Διάκονος, το 1952, και υπηρέτησε, επί οκταετία, ως Αρχιδιάκονος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών.

Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1960. Υπηρέτησε στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού (1960 - 1978), όπου και δίδαξε σε παραγωγικές Σχολές Υπαξιωματικών Πόρου και Ναυστάθμου Σαλαμίνας, και στη συνέχεια κατέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Θρησκευτικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μητροπολίτης Χίου εξελέγη την 6η Νοεμβρίου, χειροτονήθηκε σε Επίσκοπο την 11η Νοεμβρίου (Επέτειο των Ελευθεριών της Χίου) και ενθρονίστηκε την 16ην Δεκεμβρίου 1979.

Διετέλεσε Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου και της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου, Ικαρίας και Κορσέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου