Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Πάνω από 40 συλλήψεις - Λεηλασίες σε σπίτια και καταστήματα μετά τα βίαια επεισόδια στο βόρειο Λονδίνο


Εικόνα πλήρους καταστροφής από την περιοχήΛονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Πάνω από 40 άτομα έχουν συλληφθεί για τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο βόρειο Λονδίνο. Περιπολίες στους δρόμους πραγματοποιούν αστυνομικές δυνάμεις, καθώς με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ξεκινήσει οι λεηλασίες σε σπίτια και καταστήματα.



Κατά τη διάρκεια της νύχτας, περίπου 26 αστυνομικοί και άλλοι τρεις πολίτες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά από διαδήλωση για τον θάνατο ενός 29χρονου άνδρα την Πέμπτη από αστυνομικά πυρά.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν κοντά στο αστυνομικό τμήμα του Τότεναμ το απόγευμα του Σαββάτου, φωνάζοντας «Δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τη μητροπολιτική αστυνομία, εκτοξεύτηκαν βόμβες μολότοφ και μπουκάλια εναντίον αστυνομικών που εκτελούσαν περιπολία, ενώ πολλά μαγαζιά της περιοχής και σπίτια λεηλατήθηκαν. Το εξαγριωμένο πλήθος πυρπόλησε αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και δύο περιπολικά και κτίρια. Δύο αστυνομικοί βρίσκονται στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή ανέφεραν ότι οι φωτιές έχουν σβήσει.
©2011 Δεδομένα χάρτη - Όροι χρήσης

Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου έγινε διαδήλωση για τον θάνατο ενός 29χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να αντάλλαξε πυρά με αστυνομικούς την Πέμπτη. Ο άνδρας βρισκόταν σε ένα ταξί, όταν τον σταμάτησαν ένοπλοι αστυνομικοί.

Ένας αστυνομικός γλίτωσε όταν μία σφαίρα του 29χρονου πέτυχε τον ασύρματό του, σύμφωνα με τις Αρχές.

Τόσο ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον όσο και η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι καταδίκασαν τα επεισόδια, διαβεβαιώνοντας ότι οι Αρχές δεν θα ανεχθούν τη βία.

Συγκλονισμένος από τα επεισόδια δήλωσε και ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον.

Ο βουλευτής των Εργατικών, ο οποίος εκλέγεται στο Τότεναμ, τόνισε ότι όσοι προκάλεσαν τα επεισόδια δεν εκπροσωπούν την συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής.

Άσκησε όμως κριτική στον τρόπο που επιχείρησε η Αστυνομία το βράδυ του Σαββάτου, λέγοντας ότι θα μπορούσε να έχει αντιμετωπίσει διαφορετικά τη διαδήλωση.
6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου