Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ ΜΟΥΙΦΑ


Να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καλούνται περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι στην ανατολική Κίνα που απειλείται από τον τυφώνα Μουίφα.
Πρόκειται για ένα από τους πιο ισχυρούς τυφώνες στην περιοχή τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να χτυπήσει τις ανατολικές ακτές της χώρας το Σάββατο το βράδυ ή την Κυριακή. Συναγερμός έχει σημάνει και στη Σανγκάη αλλά και στις γειτονικές παραθαλάσσιες περιοχές Ζιανγκσού και Ζενζιάνγκ όπου οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Ωστόσο, σύμφωνα με υπεύθυνο της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Σανγκάης είναι σχεδόν απίθανο να πληγεί η πρωτεύουσα από τον τυφώνα, ο οποίος όμως θα περάσει πολύ κοντά από την μητρόπολη, στην οποία ζουν περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι.
Προβλήματα αναμένονται στις αερομεταφορές καθώς η αεροπορική εταιρεία China Southern Airlines, μία από τις μεγαλύτερες στην Κίνα, ανακοίνωσε ότι ακυρώνει από αύριο βράδυ 140 πτήσεις από και προς την ανατολική χώρα.
Σήμερα ο τυφώνας έφτασε στη νότια Ιαπωνία, στο νησί Οκινάουα, όπου δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ κόπηκε και η ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου