Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Οι εντολές του θεού του (πράσινου) ήλιου, Ρα (-γκούση)


Από factorx στις 15/08/2011
Ακροβατικά αρχαίας Αιγυπτίας - πιστής στο Θεό Ρα
Μετωπική σύγκρουση εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ συνιστά το “μανιφέστο” που καταθέτει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης μέσω συνέντευξης του στην Real News.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο μιλά και πάλι σκληρά εναντίον όσων εκπροσωπούν τη «σκοτεινή πλευρά» της μεταπολίτευσης όπως την αποκαλεί, προβλέποντας το πολιτικό της τέλος. «Η σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης καθώς απέρχεται ανθίσταται και οξύνει. Αλλά απέρχεται» λέει με νόημα…

Γενικώς πρέπει να προσέχουν όσοι θεωρούν ότι εκφράζουν το νέο και άφθαρτο, μην τους συμπαρασύρει το «παλιό». Ειδικώς διάφοροι Υπουργοί που υιοθέτησαν νοοτροπία ανθύπατου τα προηγούμενα χρόνια. Φυσικά , όλοι έχουν πλέον άφθονο χρόνο για να λένε «ιστορίες» από τον καιρό «που ήταν στα πράγματα», ο οποίος και πέρασε ανεπιστρεπτί…

Ο κ. Ραγκούσης είπε αναλυτικά:

(Για το θέμα των ταξί): Παραδέχεται ανοικτά ότι υπήρξαν διαφωνίες στους κόλπους της κυβέρνησης. «Ασφαλώς, θα ήμουν ο τελευταίος που θα προσπαθούσα να συγκαλύψω ότι όντως καταγράφηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις που εκφράζουν συχνά θεμελιώδεις διαφορές για πολιτικές αξίες και ιεραρχήσεις». Για να μην μείνουν αμφιβολίες ο κ. Ραγκούσης αναφέρει ότι αυτές οι διαφωνίες «εκφράζουν και μια διαφοροποίηση ανάμεσα σε δυο διαφορετικές πολιτικές γενιές».

Ο Ρέππας και ο Καστανίδης είναι η παλιά γενιά, ο Ραγκούσης και ο Γερουλάνος η νέα; Και ο Πάγκαλος η περήφανη γενιά της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων; Η Μαριλίζα εκπροσωπει τη χαμένη γενιά στη μετάφραση; Ο Λοβέρδος τη γενιά του πόνου κοκ.

Υπενθυμίζει ότι το θέμα αυτό δεν συνιστά προσωπική του πολιτική, αλλά «κορυφαία επιλογή της κυβέρνησης μας, προγραμματική μας δέσμευση και πάνω απ΄ όλα εθνική ανάγκη για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση, την τόνωση της απασχόλησης και την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς….

Ή ο Ρέππας βγήκε με άλλο «συνδυασμό» ή κάποιος από τους δύο δεν διάβασε επιμελώς το πρόγραμμα. Προσέξτε επίσης κάποιες λέξεις που χρησιμοποιούν πλέον στο ΠΑΣΟΚ; Για παράδειγμα επανεκκίνηση…Ποιός την είπε ρε παιδί μου πρώτος;

Επικαλείται την φωνή της κοινωνίας που «αξιώνει την σύγκρουση με κάθε κατεστημένο άδικων προνομίων με κάθε ολιγαρχική νοοτροπία».

Η ολιγαρχία στον τόπο εκφράζεται από τους ιδιοκτήτες ταξί. Ο Μαρξ διέπραξε μεθοδολογικό σφάλμα που δεν τους συμπεριέλαβε στους ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής: Οι κεφαλαιούχοι των μέσων μετάβασης. Αν αυτή είναι η σκέψη του νέου ΠΑΣΟΚ προτιμώ το ΠΑΚ.

Προειδοποιεί μάλιστα ότι αν το πολιτικό σύστημα δεν ακούσει αυτή τη φωνή θα χάσει. «Στη δημοκρατία όταν το πολιτικό σύστημα αδυνατεί να εκφράσει την κοινωνία αυτό που αλλάζει δεν είναι η κοινωνία και οι απαιτήσεις της, είναι το κομματικό σύστημα και το προσωπικό που το εκπροσωπεί». Περιγράφει μάλιστα την «μάχη» της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων ως την «πολιτική μάχη της γενιάς μας».

Πραγματικά αυτή είναι μία πολύ σωστή παρατήρηση. Αλήθεια πόσοι από τους 300 θα είναι στην επόμενη βουλή; Οι 100; Οι 80; Εσείς;


Παρακμή (συνέχεια από το προηγούμενο)
Υπενθυμίζει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το νόμο που ψήφισαν στις 2 Ιουλίου για την απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων. «Άρα είναι προφανές και αδιαμφισβήτητο ότι το άνοιγμα του επαγγέλματος του ταξί μέσα στο καλοκαίρι δεν ήταν προσωπική μου απόφαση, αλλά ρητή πρόβλεψη του νόμου που υπερψηφίστηκε στη Βουλή» λέει και τα ρίχνει πάλι στον προκάτοχο του: «Ένας νόμος ο οποίος προβλέπει απελευθέρωση και όχι προστασία κάποιων σημερινών αδικαιολόγητων προνομιών».

Τι να κάνουν και οι βουλευτές. Ότι φέρνατε τον Ιούλιο το ψήφισαν χωρίς κουβέντα ή σκέψη, για να μην κατηγορηθούν ως υπονομευτές και πρωταγωνιστές των «νέων Ιουλιανών»

Για τον Αντώνη Σαμαρά: «Δυστυχώς ο κ. Σαμαράς προσωποποιεί με τον πιο αυθεντικό τρόπο την πελατειακή και συντεχνιακή αντίληψη της πολιτικής».

Όταν ένας εν ενεργεία Υπουργός του ΠΑΣΟΚ κάνει αυτή τη δήλωση, είναι βέβαιο ότι στην Κυβέρνηση μετρούν μήνες και ταυτόχρονα έχουν πάρει οριστικά διαζύγιο τόσο με τη λογική, όσο και με την πρόσφατη πολιτική ιστορία. Κυρίως όμως υπενθυμίζει σε όλους μας την εκτίμηση προς τους πολίτες της χώρας αυτής. Θεωρούν ότι είμαστε ο χαμένος κρίκος της εξελικτικής αλυσίδας πριν τον χιμπαντζή…

Για συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ:«Είναι προφανής μια διαρκώς κλιμακούμενη δυσαρμονία μεταξύ της κοινωνικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας και της σημερινής της ηγεσίας. Απέναντι στην παρωχημένη συντεχνιακή πολιτική του κ. Σαμαρά υπάρχουν κοινωνικές δυνάμεις που πρόσκεινται παραδοσιακά στο χώρο της κεντροδεξιάς που επιτέλους ζητούν την μετάβαση της χώρας σε μια νέα εποχή που θα αφήσει πίσω την σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης. Και με αυτές τις δυνάμεις «συνομιλούμε» και οφείλουμε να «συνομιλούμε» διαρκώς».

Τη …δυσαρμονία την παρατηρούμε ήδη στα γκάλοπ. Με 4% τουλάχιστον εδώ και καιρό μπροστά η ΝΔ, ενδέχεται να φτάσει και το 7% τον Οκτώβρη. Στο ΠΑΣΟΚ ψαρεύουν στα θολά νερά της «κεντροδεξιάς» με μέτρα …δυναμίτες.

Μικρός Οδυσσέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου