Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Νέες θέσεις εργασίας και φορολογικές ελαφρύνσεις στα σχέδια του Ομπάμα για την ανεργία


Ο Μπαράκ Ομπάμα
Άλλο και τούτο...... Από το ίδιο πανεπιστήμιο τόσο διαφορετικοί!!! Η μήπως συμβαίνει κάτι άλλο που εμείς οι δυστυχείς αγράμματοι αδυνατούμε να αντιληφθούμε? 


Αλλη τρόικα έχει εκεί? 

Το σχέδιό του για την ανάκαμψη στην αγορά εργασίας, προϋπολογισμού 450 δισ. δολαρίων, παρουσίασε στο Κογκρέσο ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος μεταξύ άλλων υποσχέθηκε δημόσια έργα, προσλήψεις δασκάλων και φορολογικές ελαφρύνσεις σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις που θα κάνουν προσλήψεις.




«Συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε μια κρίση που άφησε εκατομμύρια συμπολίτες μας άνεργους και μια πολιτική κρίση που έκανε τα πράγματα χειρότερα. Το ερώτημα είναι αν σε αυτή την εθνική κρίση που διέρχεται η χώρα μπορούμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε την οικονομία», είπε ο Ομπάμα στην έναρξη της εισήγησής του στο Κογκρέσο.

Ο Ομπάμα πίεσε το Κογκρέσο να υπερψηφίσει το σχέδιό του για νέες θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του χρόνου.

Όπως είπε, πρόκειται για ένα σχέδιο που θα δημιουργήσει περισσότερες δουλειές στον τομέα των κατασκευών, περισσότερες θέσεις εργασίας για τους δασκάλους και τους μακροχρόνια άνεργους. Θα περιλαμβάνει πάγωμα των φόρων σε όσες επιχειρήσεις προσλαμβάνουν νέους εργαζόμενους και θα κόψει στο μισό τους μισθολογικούς φόρους για κάθε εργαζόμενο και τις μικρές επιχειρήσεις.

«Περάστε αυτό το νομοσχέδιο, και από αύριο οι μικρές επιχειρήσεις θα έχουν μείωση φορολογίας αν προσλάβουν νέους εργαζόμενους ή αυξήσουν τους μισθούς. Περάστε αυτό το νομοσχέδιο και μπορούμε να βάλουμε τους ανθρώπους να δουλέψουν για την ανοικοδόμηση της Αμερικής» είπε στη συνέχεια της ομιλίας του και ανακοίνωσε ότι κάθε επιχείρηση που θα προσλαμβάνει ένα άνεργο επί τουλάχιστον έξι μήνες θα λάβει 4.000 δολάρια πίστωση φόρου.

Επίσης, ζήτησε την μείωση των κρατικών δαπανών πέραν του 1 τρισ. δολαρίων που αποφασίστηκε τον Ιούλιο και την αύξηση του ποσού του 1,5 τρισ. δολαρίων που αποφασίστηκε να εξοικονομηθούν μέχρι τα Χριστούγεννα, με στόχο να χρηματοδοτήσει πλήρως το σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας, υποσχόμενος ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα προτείνει ένα πιο φιλόδοξο σχέδιο για το χρέος της χώρας.

Ακόμα τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα και δήλωσε πεπεισμένος ότι οι έχοντες δεν θα έχουν αντίρρηση να πληρώσουν μεγαλύτερους φόρους προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία της χώρας.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα ο Αμερικανός πρόεδρος έστρεψε τα πυρά του προς τους Ρεπουμπλικάνους, λέγοντας ότι παραμένουν στην αντίπερα όχθη και ότι δεν πρόκειται να εγκρίνουν το σχέδιό του.

«Πρέπει να σταματήσουμε να παίζουμε σαν τσίρκο και να κάνουμε κάτι να προωθήσουμε την οικονομία μας» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου