Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Δεύτερη ημέρα γενικής απεργίας - Συγκέντρωση στο Σύνταγμα - Περικυκλωμένη θα είναι η Βουλή την ώρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου


Περικυκλωμένη θα είναι η Βουλή την ώρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου
Απροσπέλαστη για τα οχήματα είναι η Βασ. Σοφίας, καθώς έχει στηθεί ο σιδερένιος φράχτης από τα ξημερώματα της Πέμπτης, εν όψει της νέας συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στις 11:00, αυτή τη φορά στο Σύνταγμα. Περικύκλωση της Βουλής προγραμματίζει το ΚΚΕ. Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται κάποιες εργασίες αποκατάστασης της εικόνας στο κέντρο, μετά τις σοβαρές καταστροφές. Κατά τη δεύτερη ημέρα της 48ωρης γενικής απεργίας κορυφώνονται οι αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίζεται το βράδυ στη Βουλή. Ποιοι απεργούν· πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.  Για την ογκωδέστατη συγκέντρωση της Τετάρτης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος έκανε λόγο για τη «μεγαλύτερη γενική απεργία, τη μεγαλύτερη κινητοποίηση του ελληνικού λαού ενάντια στα άδικα, αντικοινωνικά και αναποτελεσματικά μέτρα που κυβέρνηση με τρόικα φέρνουν στον ελληνικό λαό».


Την Τετάρτη χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν τους δρόμους της πρωτεύουσας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα λιτότητας και στο πολυνομοσχέδιο. Επρόκειτο για ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια όλων των εποχών, από το οποίο δεν έλειψαν όμως τα επεισόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου