Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Κατά δεκάδες βγαίνουν από τις φυλακές οι πολιτικοί κρατούμενοι στη Μιανμάρ


Ο πρόεδρος της χώρας χορήγησε αμνηστία σε χιλιάδες κρατούμενουςΔεκάδες πολιτικοί κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι στη Μιανμάρ, μετά την απόφαση του προέδρου της χώρας να τους χορηγήσει αμνηστία.
Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους και οργάνωση που εδρεύει στην Ταϊλάνδη, τουλάχιστον 50 πολιτικοί κρατούμενοι έχουν ήδη απελευθερωθεί από φυλακές σε ολόκληρη τη χώρα.
«Δεν έχει ολοκληρωθεί (η απελευθέρωση). Ο Ζαργκανάρ είναι μεταξύ αυτών που απελευθερώθηκαν» είπε ο Μπο Κίι, ο αναπληρωτής γραμματέας της Οργάνωσης Συμπαράστασης στους πολιτικούς κρατούμενους, αναφερόμενος στον δημοφιλή κωμικό.
Αξιωματούχος της Μιανμάρ είπε ότι οι περισσότεροι από τους πολιτικούς κρατούμενους είναι μέλη της Εθνικής Ένωσης για τη Δημοκρατία, της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Αούνγκ Σαν Σούου Κίι..Ακτιβιστές ανακοίνωσαν ότι απελευθερώθηκαν, επίσης, πρόσωπα που είχαν συμμετάσχει στις ταραχές του 1988. Η κρατική τηλεόραση της χώρας ανέφερε την Τρίτη ότι πρόκειται να απελευθερωθούν 6.359 κρατούμενοι.



Η Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία συγκροτήθηκε τον περασμένο μήνα από την κυβέρνηση, είχε ταχθεί, νωρίτερα, με επιστολή της που δημοσιεύτηκε σε κυβερνητική εφημερίδα, υπέρ της απελευθέρωσης των «κρατουμένων συνείδησης» σε απάντηση των εκκλήσεων της διεθνούς κοινότητας προς τις Αρχές της Μιανμάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου