Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Αποκομιδή απορριμμάτων με ιδιώτες - Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση - Δεν κάνει πίσω η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Περίπου 100.000 τόνοι απορριμμάτων έχουν κατακλύσει τους δρόμους ολόκληρης της χώρας
Αδιέξοδο καταγράφηκε κατά τη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη με την Ομοσπονδία των Εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) το βράδυ της Τετάρτης.
Κατόπιν αυτού, η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάσης της, απειλώντας ακόμη και με απόλυση τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα. Μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωσε ότι εφόσον οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν επιστρέψουν στην εργασία τους, το έργο της αποκομιδής θα αναλάβουν ιδιώτες. Σημείωσε, δε, πως όσοι δεν εργάζονται «δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα πληρωθούν».



«Σε δύο - τρεις ημέρες δεν θα υπάρχει αυτή η εικόνα» δήλωσε ο κ. Κουκουλόπουλος, την ώρα που στους δρόμους της χώρας έχουν συσσωρευτεί περισσότεροι από 100.000 τόνοι απορριμμάτων, κάτι που συνιστά «υγειονομική βόμβα», σύμφωνα με δραματική ανακοίνωση που εξέδωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ.Μπαλασόπουλος απάντησε στον υφυπουργό Εσωτερικών πως οι εργαζόμενοι δεν κάνουν πίσω και άφησε να εννοηθεί πως είναι έτοιμοι να αντιπαρατεθούν με τους ιδιώτες.

Ακόμη, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κ. Μπαλασόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει μονιμοποιήσει κανέναν εργαζόμενο στους δήμους, άρα δεν έχει καμία αρμοδιότητα επ' αυτών.

Το θέμα θα θέσει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Ενωσης των Δήμων της χώρας (ΚΕΔΕ) για την εκλογή του νέου προεδρείου της σήμερα, Πέμπτη, και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Newsroom ΔΟΛ, in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου