Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Δεκάδες παιδιά νεκρά από τις ταραχές στην Υεμένη


Τουλάχιστον 94 παιδιά έχουν σκοτωθεί εφέτος στην Υεμένη από τα διασταυρούμενα πυρά των υπηρεσιών ασφαλείας και του στρατού από την μια και ένοπλων διαδηλωτών από την άλλη, όπως ανακοίνωσε η UNICEF.

Σύμφωνα με την οργάνωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά, τουλάχιστον 240 παιδιά έχουν τραυματιστεί από πυρά όπλων και εκρήξεις οβίδων, αφότου ξέσπασε η αναταραχή στη χώρα εφέτος.

«Η UNICEF καταδικάζει το ότι παιδιά βρίσκονται σε διασταυρούμενα πυρά στην Υεμένη και καλεί όλες τις πλευρές να καταβάλλουν την μέγιστη δυνατή προσπάθεια να προστατεύουν τις ζωές των αμάχων, ειδικά των γυναικών και των παιδιών», ανέφερε ο Άντονι Λέικ, ο διευθυντής της.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Λέικ τόνισε πως οι ταραχές στην Υεμένη έχουν σοβαρότατες συνέπειες για τα παιδιά, πολλά εκ των οποίων θα χρειαστούν μακροπρόθεσμη φροντίδα για να συνέλθουν. Πρόσθεσε ότι ήδη τα παιδιά από την Υεμένη αντιμετώπιζαν το φάσμα του υποσιτισμού και της φτώχειας πριν καν από το ξέσπασμα των ταραχών, με το 43% των 3,6 εκατ. παιδιών κάτω των 5 ετών στη χώρα να θεωρούνται ελλιποβαρή και η ανάπτυξη του 58% των παιδιών να είναι ανεπαρκής.
>
apo real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου