Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο - Να έχουν τις παραιτήσεις τους έτοιμες ζήτησε από τους υπουργούς του ο Γ.Παπανδρέου


Αθήνα
Να έχουν έτοιμες τις παραιτήσεις τους ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός στην εν εξελίξει συνεδρίαση του κυβερνητικού οργάνου. Εάν οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας καταλήξουν, τότε μόνο ο κ. Παπανδρέου θα ζητήσει τις παραιτήσεις των μελών της κυβέρνησης.
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από μία ώρα.
Αναστάτωση προκλήθηκε όταν λίγο μετά την είσοδό του στην αίθουσα συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός αποχώρησε, για να έχει ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Φίλιππο Πετσάλνικο, τον Νίκο Αθανασάκη και τον Απόστολο Κακλαμάνη.


Η συνεδρίαση του Υπουργικού ξεκίνησε με καθυστέρηση πλέον της μιάμισης ώρας, λόγω των εν εξελίξει διεργασιών μεταξύ Παπανδρέου και Σαμαρά για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε τους υπουργούς για τις εξελίξεις στο χθεσινό Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η συμφωνία του Γ.Παπανδρέου και του Αντ.Σαμαρά στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, ενώ από τη ΝΔ επισημαίνεται ότι έχουν αρθεί οι επιφυλάξεις για συμμετοχή πολιτικών στελεχών της στη νέα κυβέρνηση, γεγονός που ανοίγει το δρόμο των εξελίξεων.

Επιπλέον, η ΝΔ φαίνεται ότι έχει άρει και τις αντιρρήσεις της σχετικά με την ημερομηνία της διεξαγωγής των εκλογών. Η ΝΔ επιθυμούσε κάλπες στις 19 Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζήτημα της συμμετοχής πολιτικών στελεχών της ΝΔ και η ευελιξία στο θέμα της ημερομηνίας των εκλογών ήταν όροι που έθετε ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος για να αναλάβει το αξίωμα του πρωθυπουργού.

Αν έχει υπάρξει συμφωνία για τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης, τότε μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου θα ζητήσει τις παριατήσεις των υπουργών του και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να υποβάλει την παραίτησή του στον Κάρολο Παπούλια.
Newsroom ΔΟΛ- in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου