Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Σύσκεψη για τη σύνθεση...


Σύσκεψη για τη σύνθεση...Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρετώδεις διαβουλεύσεις για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο που από το απόγευμα εγκαταστάθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και ξεκίνησε σύσκεψη με σκοπό τη συμφωνία της λιστας με τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου.
Στη σύσκεψη μετέχουν ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Σταμάτης & Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Γεωργίου. Προς το παρόν το μοναδικό χαρτοφυλάκιο που έχει οριστικοποιηθεί φαίνεται πως είναι αυτό του υπουργείου Οικονομίας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να παραμένει στη θέση του, ενώ για τις υπόλοιπες κυβερνητικές θέσεις όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λουκάς Παπαδήμος τόσο στις τηλεφωνικές του επαφές με τους αρχηγούς όσο και στη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, ζήτησε τη στελέχωση της κυβέρνησης από πολιτικά πρόσωπα που θα προέρχονται από τα τρία κόμματα που την στηρίζουν αλλά και ελαστικότητα στη διάρκεια ζωής της κυβέρνησης.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ισχυρές πιθανότητες να στελεχώσουν την νέα κυβέρνηση συγκεντρώνουν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Σταύρος Δήμας – οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος -, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αντ. Σαμαρά, Κώστας Αρβανιτόπουλος και ο οικονομικός σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, Γιάννης Μουρμούρας.

Αρκετοί από τους υπουργούς της απερχόμενης κυβέρνησης ενδέχεται να βρεθούν και πάλι σε κυβερνητικές θέσεις ωστόσο δεν είναι σίγουρο αν θα παραμείνουν στα ίδια πόστα. Μεταξύ των ονομάτων είναι αυτά των κ. Λοβέρδου, Ρέππα, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοΐδη και Ραγκούση.

Θέσεις στην κυβέρνηση αναμένεται να καταλάβουν ένα ή και περισσότερα στελέχη του ΛΑΟΣ.

megatv.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου