Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ


Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε 20 άτομα κατά την διάρκεια της σημερινής διαδήλωσης χιλιάδων φοιτητών στο Λονδίνο. Αρκετές συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν όταν μία ομάδα διαδηλωτών έστησε περίπου 20 σκηνές στην πλατεία Τραφάλγκαρ, γύρω από το άγαλμα του Νέλσον, σε ένα ιδιαίτερα τουριστικό σημείο. Η αστυνομία σε μία προσπάθεια να αποτρέψει την επανάληψη της κατάληψης στον καθεδρικό Σεν Πολ, διέλυσε τους διαδηλωτές και μάζεψε τις σκηνές από την πλατεία.



Αμέρως επικράτησε ένταση και οι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών στην περιοχή του City.Ένταση σε φοιτητική διαδήλωση στο Λονδίνο

Μικρής έκτασης συμπλοκές ξέσπασαν καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις οδηγούσαν τους διαδηλωτές στην κύρια πορεία μέσα από τους δρόμους με προορισμό το σημείο συγκέντρωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία στη διαδήλωση συμμετείχαν 2.000 άτομα ενώ οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι ήταν 10.000 οι φοιτητές που διαμαρτυρήθηκαν για τη λιτότητα και την αύξηση στα δίδακτρα, σε μία εποχή "ισχνών αγελάδων".

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαμαρτυρία στο Λονδίνο μετά από τις τέσσερις ημέρες άγριων επεισοδίων του Αυγούστου.

Στο μεταξύ ιδιαίτερα έντονη είναι η παρουσία της αστυνομίας, καθώς στους δρόμους έχουν αναπτυχθεί περίπου 4.000 άνδρες, στους οποίους έχει επιτραπεί η χρήση πλαστικών σφαιρών.
ΣΤΙΣ 22:23

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου