Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Φορώντας στολές κατά της απληστίας - Στην παρέλαση του Χάλογουιν συμμετείχαν οι «Αγανακτισμένοι» της Νέας Υόρκης


Έναν διαφορετικό τρόπο για να διαδηλώσουν βρήκαν οι ΝεοϋορκέζοιΝέα Yόρκη
Στη Νέα Υόρκη οι δρόμοι γέμισαν μεταμφιεσμένους «Αγανακτισμένους», για την παρέλαση του Χάλογουιν, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν συνθήματα όπως: «σταματήστε την οικονομία-βαμπίρ», «η κατάσχεση είναι τρομακτική».\

Σκελετοί στη Νέα Υόρκη
Περίπου 200 διαδηλωτές στην αμερικανική μεγαλούπολη ενώθηκαν με τους συμμετέχοντες στην παρέλαση του Χάλογουιν, φορώντας και αυτοί στολές που αντικατόπτριζαν τις απόψεις τους για την οικονομική ανισότητα.

Οι Αγανακτισμένοι «ντύθηκαν» ζόμπι και διαδήλωσαν, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν πάνω: «σταματήστε την οικονομία-βαμπίρ» και «η κατάσχεση είναι τρομακτική».
Η Κριστίν Φιάλκο, η οποία συμμετείχε στην κινητοποίηση, δήλωσε: «Είναι μια ευκαιρία για μας να δείξουμε ότι δεν είμαστε και τόσο κακοί». Τόνισε ότι η παρέλαση είναι ένας καλός τρόπος για να αμυνθούν στα αρνητικά δημοσιεύματα.

«Τμήμα της κοινωνικής αλλαγής είναι το να πηγαίνεις όπου συγκεντρώνεται κόσμος» δήλωσε ένας άλλος διαδηλωτής.

Αλλά και η καλλιτεχνική διευθύντρια της παρέλασης, Ζαν Φλέμινγκ, δήλωσε ότι η εκδήλωση αποτελεί «αντικατοπτρισμό, έναν μικρόκοσμο του τι συμβαίνει στον κόσμο ή στην πόλη».

Σταματά τις συλλήψεις το Τενεσί

Την ίδια ώρα, το Τενεσί αποφάσισε να σταματήσει να επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε ως στόχο τους διαδηλωτές του κινήματος Occupy Nashville από το να συγκεντρωθούν μπροστά στο Καπιτώλιο.

Οι διαδηλωτές απευθύνθηκαν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, ζητώντας προσωρινή περιοριστική εντολή κατά του κυβερνήτη Μπιλ Χάλσαμ, λέγοντας ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας και οι συλλήψεις δεκάδων διαδηλωτών καταπατούν τα δικαιώματά τους για ελεύθερη έκφραση και ελευθερία του συνέρχεσθαι.

Η Πολιτεία ανακοίνωσε ότι δεν θα εμποδίσει τις προσπάθειες να σταματήσει η απαγόρευση κυκλοφορίας. Το δικαστήριο ενέκρινε την περιοριστική εντολή λέγοντας ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας αποτελεί «περιορισμό για την ελεύθερη έκφραση».

Οι Αρχές χρησιμοποίησαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας που επέβαλαν την Πέμπτη, προκειμένου να συλλάβουν στο Νάσβιλ 29 διαδηλωτές την Παρασκευή και άλλους 26 το Σάββατο.

Εν τω μεταξύ, στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, αστυνομικοί απομάκρυναν τους «Αγανακτισμένους» από πλατεία που είχαν κατασκηνώσει και συνέλαβε όσους αρνήθηκαν να αποχωρήσουν.

Νέα παραίτηση ιερωμένου στο Λονδίνο

Παραιτήθηκε ο πρωτοπρεσβύτερος του Καθεδρικού του Αγίου Παύλου, ο δεύτερος ιερωμένος που παραιτείται, την ώρα που οι Αρχές ετοιμάζονται να ζητήσουν από τους «Αγανακτισμένους» να αποχωρήσουν από τον προαύλιο χώρο του ναού.

Η παραίτηση του Γκράεμ Νόουλς αφήνει τον καθεδρικό ναό χωρίς επικεφαλής και ενδέχεται να καθυστερήσει η νομική δράση κατά των διαδηλωτών.

Ωστόσο, οι Αρχές της περιοχής ετοιμάζονται να ζητήσουν την Τρίτη από τους διαδηλωτές που έχουν κατασκηνώσει έξω από τον ναό του Αγίου Παύλου, να εγκαταλείψουν τον χώρο εντός 48 ωρών. Δηλώνουν, μάλιστα, ότι εάν αυτό δεν γίνει τότε θα καταφύγουν στα δικαστήρια.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε παραιτηθεί ο καγκελάριος του ναού, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ των διαδηλωτών.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου