Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ο χοντρός Γερμανός να μη στριμώχνει τον ανίσχυρο Έλληνα!

Δριμεία κριτική στην Άνγκελα Μέρκελ άσκησε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ.

"Εξυπνότερο θα ήταν να μη βρίζει τους Έλληνες, να μην τσουβαλιάζει δέκα εκατομμύρια ανθρώπους μαζί με τις παλιότερες κυβερνήσεις τους και στη συνέχεια να τους μαστιγώνει", επεσήμανε ο Χέλμουτ Σμιτ για την καγκελάριο της Γερμανίας. Μιλώντας στο Γερμανικό Οικονομικό Φόρουμ στο Αμβούργο ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας έστρεψε για μια ακόμη φορά τα βέλη του στην πολιτική που ακολουθεί η Άνγκελα Μέρκελ έναντι του ελληνικού ζητήματος και της κρίσης χρέους που πλήττει την ευρωζώνη.



"Είναι υπερβολικά εύκολο ο χοντρός Γερμανός με πληθυσμό 80 εκατ. να στριμώχνει τον ανίσχυρο Έλληνα", είπε ειρωνικά για τους λεονταρισμούς της γερμανίδας καγκελαρίου.

Ο πρώην Γερμανός καγκελάριος δε δίστασε, μάλιστα, να συγκρίνει τη στάση του Βερολίνου με την περίοδο που προηγήθηκε του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. "Ποτέ δεν ήταν καλά να απομονώνει κανείς τη Γερμανία στην Ευρώπη", υπογράμμισε ο Χέλμουτ Σμιτ, αποδίδοντας την ευθύνη του ιδιότυπου απομονωτισμού που ακολουθεί η Γερμανία στην Άνγκελα Μέρκελ.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας επιτίθεται για δεύτερη φορά με σφοδρότητα στην Άνγκελα Μέρκελ για τους χειρισμούς της στην κρίση χρέους που απειλεί να τινάξει στον αέρα όχι μόνο την ευρωζώνη και το ευρώ, αλλά το ίδιο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

"Να τους πάρει ο διάολος αν δεν σώσουν την Ελλάδα", είχε πει προ ολίγων εβδομάδων ο Χέλμουτ Σμιτ, και δεν δείχνει διατεθειμένος να πάρει τα λόγια του πίσω.

Αντιθέτως, μάλιστα, ανεβάζει στο φουλ τις μηχανές της κριτικής έναντι της ηγεσίας της χώρας του, καθώς οδηγεί με.. γερμανική ακρίβεια την Ευρώπη στη χειρότερη κρίση της μεταπολεμικής περιόδου.
http://www.pheme.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου