Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Αισιόδοξος ο Πρωθυπουργός για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Αισιόδοξος ο Πρωθυπουργός για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας
Αυτός ο λαός που είμαστε?ΓΖ

Την αισιοδοξία του για τις αποφάσεις που ελήφθησαν καθώς και για το ότι με αυτές που πρόκειται να ληφθούν θα διαμορφωθούν συνθήκες οι οποίες θα συντελέσουν στην ανάπτυξη και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος μετά τη συνάντησή που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Ο κ. Παπαδήμος ενημέρωσε αναλυτικά για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο Eurogroup, αποφάσεις όπως είπε για τις οποίες δρομολογείται η διαδικασία του PSI και εξασφαλίζεται η χρηματοδοτική στήριξη της χώρας για τα επόμενα χρόνια.


Τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει, είπε ο κ. Παπαδήμος, να γίνουν πολλά ακόμη:

- Πρώτον, να ολοκληρωθούν οι προαπαιτούμενες ενέργειες για τη λήψη των τελικών αποφάσεων για τη χρηματοδότηση της χώρας.

- Δεύτερον, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του PSI

- Τρίτον, για να ληφθεί η τελική απόφαση για τη χρηματοδοτική στήριξη της χώρας και της δανειακής σύμβασης

«Το τελικό αποτέλεσμα πιστεύω ότι ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό» είχε πει νωρίτερα ο Πρωθυπουργός στον κ. Παπούλια, εισερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο όπου είχαν συνάντηση για να τον ενημερώσει για τη νέα δανειακή σύμβαση με τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί στο Eurogroup καθώς και για το PSI.

«Συγχαρητήρια» του είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «ήταν σκληρή διαπραγμάτευση». «Κουραστήκατε, αλλά ξεχάστηκε η κούραση» τόνισε.

«Ηταν όντως μαραθώνιες οι διαπραγματεύσεις» είπε ο Πρωθυπουργός, «και με τους ιδιώτες πιστωτές, αλλά και η συνεδρίαση του Eurogroup ήταν εκτενής και έντονη. Το τελικό όμως αποτέλεσμα πιστεύω ότι ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό».
http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου