Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Προς ΔΗΜΑΡ οι 5 από την ομάδα των 6 διαγραφέντων. Ο Παραστατίδης μένει στο ΠΑΣΟΚ

parastatidisΤο γενόσημο ΠΑΣΟΚ εκπληρει απόλυτα το ρόλο του.ΓΖ 
Έτοιμοι να προσχωρήσουν στη Δημοκρατική Αριστερά δηλώνουν οι πέντε διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τους κ.κ. Γιάννη Αμοιρίδη (βουλευτή Πιερίας), Ηλία Θεοδωρίδη (βουλευτή Πέλλας), Τσετίν Μάντατζη (βουλευτή Ξάνθης), Γιάννη Μιχελογιαννάκη (βουλευτή Ηρακλείου Κρήτης) και Γιώργο Παπαμανώλη (βουλευτή Κυκλάδων). Η σημερινή τους συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλη έγινε με δική τους πρωτοβουλία και διαπίστωσαν «σε μεγάλο βαθμό ταυτόσημες απόψεις σε κεντρικά πολιτικά ζητήματα».
Ο βουλευτής Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης αποφάσισε να μη μετακινηθεί από τον ιδεολογικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, παραμένοντας πιστός στις αρχές και αξίες του κόμματος το οποίο υπηρετεί από το 1977. Παραθέτουμε αυτούσια τη δήλωσή του:



''Διατηρώντας και υπερασπιζόμενος τις σχέσεις εκτίμησης, συντροφικότητας και φιλίας, που διαμορφώθηκαν με τις κιλκισιώτισσες και κιλκισιώτες στα τόσα χρόνια παρουσίας μου στην πολιτική, την οποία ποτέ δεν είδα ως αυτοσκοπό, ως μέσο επαγγελματικής καταξίωσης ή οικονομικής ανέλιξης, σας κάνω γνωστό, πως δεν προτίθεμαι να συμμετέχω στις επικείμενες εκλογές με άλλο κόμμα ή πολιτικό σχηματισμό, όπως αρκετές φορές ανακοινώθηκε από διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα. Παραμένω πιστός στις αρχές και αξίες της ευρείας δημοκρατικής παράταξης, και θα αγωνιστώ για μια γνήσια κεντροαριστερά, που σαν κυρίαρχο στόχο θα έχει τον σεβασμό στους πολίτες, την ισοπολιτεία και ισονομία, την καταπολέμηση της διαπλοκής και διαφθοράς''.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epikairo, o Παραστατίδης προτίθεται ακόμη και να είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση που δοθεί κάλεσμα από τον Βενιζέλο, αρκεί να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τις διαγραφές λόγω μη κομματικής πειθαρχίας και να διασφαλιστεί πως θα δύναται να εκφράζει άφοβα τις θέσεις του στο μέλλον, έστω και αν αυτές δεν είναι απολύτως ταυτόσημες με το κόμμα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, από το στρατόπεδο Βενιζέλου ήδη ετοιμάζονται οι διεργασίες για επανένταξη κάποιων εκ των διαγραφέντων, καθώς, αυτό που προέχει είναι η βιωσιμότητα της παράταξης και όχι η επιβολή κυρώσεων στους μη φιμωμένους βουλευτές.
http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου