Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Παραιτήθηκε από το ΕΣ του ΠΑΣΟΚ ο Δ. Πιπεργιάς

Την παραίτησή του από μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και την αποχώρησή του από το κόμμα υπέβαλε με επιστολή του προς τον Μ. Καρχιμάκη ο πρώην βουλευτής Εύβοιας, Δημήτρης Πιπεργιάς.
"Το ΠΑΣΟΚ, ξεκομμένο από τις κοινωνικές διεργασίες που συντελούνται και αποξενωμένο από τις κοινωνικές δυνάμεις που το συγκρότησαν και το ανέδειξαν σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων της μεταπολιτευτικής περιόδου, έχει καταντήσει «άδειο πουκάμισο»", τονίζει στην επιστολή του.
Εκφράζει δε δυσφορία για το γεγονός ότι όσοι από τους βουλευτές εξέφρασαν την άποψή τους και ψήφισαν κατά συνείδηση "διαγράφηκαν και εκδιώχθηκαν" από το κόμμα, ενώ, όπως αναφέρει, "η εκλογική σκοπιμότητα απέκλεισε κάθε αντίθετη άποψη από την διεκδίκηση της ηγεσίας".
"Έτσι το ΠΑΣΟΚ μεταλλάχτηκε σε κόμμα τυφλής υποστήριξης των νεοφιλελεύθερων επιλογών της τρόικας και μηχανισμός εφαρμογής τους. Ο απολογισμός της μετάλλαξης του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ βαρύς για τη Χώρα και το Λαό", συνεχίζει.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή.
"Ουσιαστικά στις νέες συνθήκες πού επιβάλλονται μετά το PSI ,φορτώνεται ο λαός με το κόστος της κεφαλαιοποίησης των τραπεζών και την άμεση καταβολή ποσοστού των παλαιών ομολόγων που ξεπερνά τις λογιστικές ωφέλειες της εθελοντικής ανταλλαγής, αποτρέπεται η πέραν του κουρέματος χρεοκοπία προς τους πιστωτές - διασφαλίζονται πολλαπλώς - και προβλέπεται φτωχοποίηση και χρεοκοπία για το Λαό.
Όσοι ανέχονται και σιωπούν πλέον βοηθούν στην απενοχοποίηση και την πλήρη επικράτηση των πλέον ακραίων αντιδραστικών επιλογών, όπως συνέβαλλαν τον Νοέμβριο στη νομιμοποίηση της ακροδεξιάς και στην υπουργοποίηση επιφανών στελεχών της", προσθέτει και τονίζει πως:
"Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Ας πάψουμε ,στο όνομα του κομματικού πατριωτισμού ,να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου