Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Γερμανοί ομολογιούχοι ετοιμάζονται να προσφύγουν κατά της Ελλάδας

imageΤην πρόθεση χιλιάδων Γερμανών επενδυτών να προσφύγουν κατά της Ελλάδος αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung».
Το δημοσίευμα το οποίο έχει τίτλο «Κύριε Παπαδήμο, θα τα πούμε στο Δικαστήριο» αναφέρεται σε περίπου 20.000 ιδιώτες επενδυτές της Γερμανίας, οι οποίοι φέρονται να θίγονται από τη αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους. Για το λόγο αυτό ετοιμάζονται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη διεκδικώντας πλήρη αποζημίωση για τα ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους.

Σημειώνεται ακόμη η δήλωση του Προέδρου της Ένωσης Προστασίας Επενδυτών Κεφαλαίου (SdK) Ντάνιελ Μπάουερ ότι η ένωσή του δεν προτίθεται να δεχθεί τις απώλειες αμαχητί.

Οι ενάγοντες, απαιτούν να εξυπηρετηθεί πλήρως η αρχική αξία των ομολόγων τους, ενώ σκοπεύουν να στραφούν και εναντίον των γερμανικών αρχών, επειδή μέλη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης επί μακρόν καθησύχαζαν τους επενδυτές ότι δεν θα υπάρξει «κούρεμα» του χρέους, αλλά και εναντίον κεντρικών τραπεζών, επειδή με την απόφασή τους να μην συμμετέχουν στην αναδιάρθρωση, αυξήθηκε στα ύψη το τίμημα για τους άλλους επενδυτές.



«Έχει ήδη συγκεντρωθεί τριψήφιος αριθμός αυτών που προτίθενται να προσφύγουν», δηλώνει ο προέδρος της Ένωσης Προστασίας Επενδυτών Κεφαλαίου (SdK) Ντάνιελ Μπάουερ, επισημαίνοντας ότι «οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης και οι διεκδικήσεις τους κυμαίνονται μεταξύ 30.000 και 70.000 ευρώ.

Ωστόσο παρά τις προσφυγές η όλη διαδικασία αναμένεται να είναι αρκετά χρονοβόρα. Το δημοσίευμα μάλιστα φέρνει ως παράδειγμα συναφή υπόθεση στην Αργεντινή, για την οποία χρειάστηκε μια δεκαετία.

Το Κουτί της Πανδώρας

από: Palmografos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου