Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Με χειροπέδες ο Κλούνεϊ


Σε διαδήλωση στη Ουάσιγκτον, έξω από την πρεσβεία του Σουδάν συνελήφθη σήμερα ο γνωστός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος διαδήλωνε προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη, όπως είπε, για όσα συμβαίνουν στα νότια της Αφρικανικής χώρας, που μαστίζεται από λιμό εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών.
Φορώντας χειροπέδες ο διάσημος ηθοποιός οδηγήθηκε στην κλούβα της αστυνομίας, μαζί με τον πατέρα του Νικ, παρουσία πλήθους δημοσιογράφων, με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής.
Κάνοντας πράξη τις πολιτικές και κοινωνικές του ευαισθησίες, με αρκετά ταξίδια στο Σουδάν, ο Κλούνεϊ έστρεψε τα πυρά του εναντίον του προέδρου του Σουδάν Ομάρ αλ Μπασίρ, ο οποίος καταζητείται από το Διεθνές Δικαστήριο για Εγκλήματα Πολέμου. Καταθέτοντας στην επιτροπή της αμερικανικής γερουσίας, ο Τζορτζ Κλούνεϊ κατήγγειλε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον αμάχων, στις νότιες περιοχές της χώρας.


Ο διάσημος ηθοποιός κάλεσε την κυβέρνηση του Σουδάν να επιτρέψει στη διεθνή κοινότητα να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στα νότια της χώρας, προτού η κατάσταση εξελιχθεί "στην χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον πλανήτη", μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν επίσης πολλά μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων καθώς και πολλοί ακτιβιστές ενώ μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο γιος του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Μια ημέρα νωρίτερα ο Κλούνεϊ, είχε προσκληθεί στον Λευκό Οίκο και στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε το ζεύγος Ομπάμα στον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον. Ο ηθοποιός φέρεται ότι μετέφερε τις απόψεις και τις εμπειρίες του από το Σουδάν στον Αμερικανό πρόεδρο, από τον οποίο και ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανθρωπιστική κρίση στην πολύπαθη Αφρικανική χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου