Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Nέες συλλήψεις μελών του κινήματος «Occupy Wall Street»


Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές του κινήματος «Occupy Wall Street» απομακρύνθηκαν σήμερα τα ξημερώματα από ένα πάρκο της Νέας Υόρκης, έπειτα από αντιπαράθεση με την αστυνομία που οδήγησε στη σύλληψη έξι από αυτούς.
Η αστυνομία έκλεισε το πάρκο Γιούνιον Σκουέαρ, στα βόρεια του Γκρίνουιτς Βίλατζ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα, και έδωσε εντολή στους καταληψίες να το εγκαταλείψουν. «Τους προειδοποιήσαμε να φύγουν από το πάρκο γιατί έκλεινε», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι στο χώρο ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 100 διαδηλωτές, αλλά η αστυνομία απέφυγε να δώσει ένα συγκεκριμένο αριθμό.



Ένας άνδρας που αρνήθηκε να φύγει από το πάρκο συνελήφθη. Οι καταληψίες συνέχισαν να περιφέρονται στην περιοχή και λίγο προτού ξημερώσει η αστυνομία συνέλαβε άλλους πέντε επειδή απέκλεισαν τη διάβαση των πεζών. Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι παρεμπόδιση δικαιοσύνης και αντίσταση κατά της αρχής.

Στο πάρκο έχει προγραμματιστεί να γίνει απόψε μεγάλη συγκέντρωση με αίτημα τη σύλληψη ενός εθελοντή «φύλακα» της γειτονιάς ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία ενός άοπλου μαύρου νεαρού από τη Φλόριντα. Το θύμα, ο Τρέιβον Μάρτιν, φορούσε ένα φούτερ με κουκούλα όταν τον εντόπισε ο εθελοντής και τον πυροβόλησε. Οι οργανωτές της κινητοποίησης ζητούν από τους συμμετέχοντες να φορέσουν μπλούζες με κουκούλες και «να ζητήσουν δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Τρέιβον Μάρτιν», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους.
TVX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου