Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Παπανδρέου: Δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου με ερώτημα «ναι ή όχι στο ευρώ»

Παπανδρέου: Δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου με ερώτημα «ναι ή όχι στο ευρώ» Είπε το αυτονόητο και τον καρατόμησαν στεγνό. Είναι φανερό ότι τα γεράκια της Μέρκελ, του Δ.Ν.Τ. , των αγορών τρέμουν τη λαϊκή ετυμηγορία. Ματαίωσαν το δημοψήφισμα, καθαίρεσαν τον Παπανδρέου, "επέτρεψαν" εκλογές και όταν είδαν ότι δεν τους βγαίνει, επιχειρούν με άλλο τρόπο να ανακόψουν την πορεία που λαού για αντίσταση και ανατροπή της πολιτικής και των σχεδίων τους. ΞΕΔΙΆΝΤΡΟΠΑ δίνουν εντολές στον πρόεδρο της δημοκρατίας για δημοψήφισμα, ελπίζοντας μέσα από σύγχυση "εκλογές-δημοψηφίσμα" να παρουν παράταση. Γιατί για αυτό μιλάμε. Για παράταση. Τι απάντησε ο Πρόεδρος? Δυστυχώς ..... Για απαντήσεις χρειάζονται ΗΓΕΤΕΣ!!! ΓΖ 

Παπανδρέου: Δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου με ερώτημα «ναι ή όχι στο ευρώ»

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την συνέντευξη Τύπου των Μέρκελ - Σαρκοζί, ο Γιώργος Παπανδρέου προανήγγειλε δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου με το ερώτημα της παραμονής ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ.

«Ο ελληνικός λαός είναι σοφός και ώριμος για να πάρει τις σωστές αποφάσεις», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας μετά τη συνάντηση που είχε στις Κάννες με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, στους οποίους ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Ο ελληνικός λαός θέλει να είμαστε ισχυρός εταίρος στην ευρωζώνη, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος δήλωσε ότι επιστρέφοντας στην Αθήνα θα συνεννοηθεί με τα πολιτικά κόμματα για την οργάνωση του δημοψηφίσματος το συντομότερο δυνατόν και πιθανώς στις 4 Δεκεμβρίου.
Ο πρωθυπουργός απέδωσε την απόφασή του για το δημοψήφισμα στο γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν υπήρχε ευρεία συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. «Αγωνίστηκα για να υπάρξει ευρεία συναίνεση και αν υπήρχε δεν θα γινόταν το δημοψήφισμα. Τώρα θέλω να μιλήσει ο λαός», είπε ο κ. Παπανδρέου που εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.