Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ θα βγει ενισχυμένη από τις εκλογές

Η Δημοκρατική Αριστερά θα βγει ενισχυμένη από τις εκλογές, εκτίμησε ο Φώτης Κουβέλης, σημειώνοντας ότι το κόμμα του δεν κάνει «ούτε διμέτωπο, ούτε τριμέτωπο αγώνα», αλλά αναδεικνύει τη δική της πολιτική.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς υποστήριξε ότι η πρόταση για άμεση κατάργηση του μνημονίου «χαϊδεύει αυτιά». Υπενθύμισε ακόμη ότι όταν ο ίδιος υποστήριζε είναι δυνατή η αποδέσμευση από το μνημόνιο οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος έλεγαν ότι αυτό είναι ανέφικτο.
Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της άμεσης κατάργησης των νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν στο ύψος του κατώτατου μισθού και υπογράμμισε την ανάγκη να αποκατασταθούν τα εργασιακά δικαιώματα καθώς, όπως σημείωσε, σήμερα «οι εργαζόμενοι είναι αιχμάλωτοι στα χέρια οποιουδήποτε εργοδότη με τις ατομικές συμβάσεις».


Παρουσιάζοντας τις προγραμματικές θέσεις του κόμματός του, ο κ. Κουβέλης πρότεινε την προώθηση πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος που θα στηρίζεται στη δανειοδότηση 20-30 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά και στη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ, στο οποίο υπάρχουν χρήματα τα οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, βρίσκονται σε βαθύ ύπνο με ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Κατέθεσε τέλος συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να βρεθούν τα 11,5 δισ. ευρώ και να μη χρειαστεί τον Ιούνιο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.

 http://www.protothema.gr/