Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Λοβέρδος: Απασφαλισμένη υγειονομική βόμβα οι μολυσμένες με HIV ιερόδουλες

Λοβέρδος: Απασφαλισμένη υγειονομική βόμβα οι μολυσμένες με HIV ιερόδουλες1. Από εκατοντάδες χιλιάδες εκδιδόμενες γυναίκες έγινε έλεγχος σε 100!!
2. Από τις 12 "μολυσμένες" οι 9 είναι Ελληνίδες
3. Η δημοσίευση στοιχείων και φωτογραφιών  των δυστυχισμένων αυτών κοριτσιών δεν εξυπηρετεί παρα μόνο την περιέργεια της αποχαυνωμένης κοινωνίας και τις επικοινωνιακές ανάγκες της κυβέρνησης
4.Η κατάσταση αυτών των παιδιών δεν βελτιώνεται με την παραπομπή τους στον εισαγγελέα για κακούργημα, αλλά με την παροχή υγειονομικής φροντίδας , ψυχολογικής υποστήριξης και παροχής των απαραίτητων για μια υποφερτή ζωή. (Για όση τους έχει απομείνει)
5. Τονίζω το ότι τα 9  από τα 12 παιδιά είναι Ελληνίδες, είναι παιδιά διπλανής πόρτας, είναι παιδιά δικά μας, όπως δικά μας είναι και τα 3 που συνθήκες σαν και αυτές που πάνε να διαμορφώσουν εδώ τα ανάγκασαν να ξενιτευτούν για μια καλύτερη ζωή και κατάντησαν στα μπουρδέλα της ομόνοιας, της βρωμιάς, των ναρκωτικών, της δυστυχίας.   Γ.Ζ



Τις 12 έφτασαν οι θετικές στον ιό του Aids εκδιδόμενες γυναίκες, ύστερα από υγειονομικούς ελέγχους, που πραγματοποίησαν μέλη κλιμακίων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σε περίπου 100 από αυτές, που προσήχθησαν τη νύχτα από την Αστυνομία.
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι ιερόδουλες που βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV
Ειδικότερα, μετά τα μεσάνυχτα, άνδρες της ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν επιχείρηση σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, όπου εντόπισαν και προσήγαγαν 92 παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες, αλλοδαπές και μη, οι οποίες υποβλήθηκαν σε εξετάσεις από γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Όπως έγινε γνωστό, από τις εξετάσεις βρέθηκαν θετικές στον ιό, εκτός από την πρώτη στον οίκο ανοχής και τις δύο που ακολούθησαν, άλλες εννέα, δηλαδή συνολικά 12.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει ότι για περισσότερες πληροφορίες για το τεστ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων ή την τηλεφωνική γραμμή του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για ανώνυμη και εμπιστευτική πληροφόρηση.

• στην Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS : 210-72.22.222

• στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ: 210-5212054

• Τηλεφωνικές γραμμές: 210 7222222 , 210 5212054 , 210 5222339

Λοβέρδος: Απασφαλισμένη υγειονομική βόμβα οι μολυσμένες με HIV ιερόδουλες
Απασφαλισμένη υγειονομική βόμβα, μέσα στην ελληνική κοινωνία, χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, το θέμα των μολυσμένων με τον ιό HIV ιερόδουλων στην Αθήνα.
«Η υγειονομική βόμβα του AIDS δεν βρίσκεται πλέον μέσα στο γκέτο των αλλοδαπών όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος, ξέφυγε από το γκέτο τώρα. Προσωπικά αλλά και όλες οι αρμόδιες αρχές προσπαθήσαμε πολύ γι' αυτό, για να μην ξεφύγει. Γι' αυτό φώναζα τους τελευταίους μήνες: μην πηγαίνετε με παράνομα εκδιδόμενες αλλοδαπές…» ανέφερε χαρακτηριστικά στη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΝΕΤ RADIO.
Ο υπουργός Υγείας παραλλήλησε την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με εκείνη στη Ρουμανία. «Ευτυχώς, εμείς καταφέραμε να πείσουμε το ευρωπαίκό ΚΕΕΛΠΝΟ για το μέγεθος του προβλήματος» ανέφερε ο Α. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι «αντιμετώπισα πολλή δυσπιστία, και μέσα και έξω. Έδωσα μία μάχη και την κέρδισα. Αλλά έπρεπε πάρα πολύ να κουραστώ και με περνάγανε και οι μεν ξένοι για ζητιάνο, ότι τα λέω αυτά γιατί θέλω λεφτά, και οι δε για δημαγωγό».