Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Αλλοι στους δρόμους και άλλοι ...στις παραλίες


Διαδηλώνουν οι Ισπανοί, διαδηλώνουν οι Ιταλοί ενώ οι Άνεργοι Έλληνες πίνουν φραπέ στην παραλία ! Όταν θα πεθάνει ο παππούς και η γιαγιά τότε θα είναι αργά !
Εδώ και μία εβδομάδα, κι από τότε που ανακοινώθηκαν στην Ισπανία τα νέα μέτρα λιτότητας της Κυβέρνησης Ραχόι (αύξηση του ΦΠΑ από το18% στο 21%, κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων σε όλους τους Δ.Υ. καθώς κ.α.), οι εργαζόμενοι στην Ισπανία δεν έχουν πάρει ανάσα, δεν σταματάνε να διαδηλώνουν κι ας μην το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες(υψηλές θερμοκρασίες).
Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν φυσικά και στην Ιταλία!
Από τη Ρώμη μέχρι και τη Νάπολι κάθε μέρα διαδηλώνουν χιλιάδες Ιταλοί την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να βγουν και να ξαναβγουν στους δρόμους μέχρι η Κυβέρνηση του Μάρο Μόντι να πάρει πίσω κάποια από αυτά τα μέτρα λιτότητας.
Αυτό που εξοργίζει περισσότερο τις τελευταίες ώρες τους εργαζόμενους στην Ιταλία είναι πως η Κυβέρνηση Μόντι σκοπέυει πλέον την αύξηση των εργάσιμων ημερών κατά μία εβδομάδα, κι αυτό θα το πετύχει με το να καταργηθούν Θρησκευτικές Αργίες !!!
Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα, η πλειοψηφία των ανέργων(και ειδικά των νέων) δίνει "μάχη" στις όμορφες παραλίες της χώρας μας για μια ξαπλώστρα, ταβλάκι, ρακέτες, φραπεδιά, μοχίτο, καμιά μπυρίτσα και φυσικά το μάτι να εστιάζει πάντα στα καλογυμνασμένα σώματα της παραλίας.

Δε βαρίεσαι, για δουλεία είναι τώρα αυτά τα καλόπαιδα!

Όσο θα πληρώνει ο παππούς και η γιαγιά, θα μπορούν να κάνουν τη μόστρα τους, όταν όμως φύγουν από τη ζωή τα γεροντάκια, τότε θα μπούνε τα "παλούκια" στον πισινό τους(μόνο που τότε θα είναι αργά, και γι αυτούς και για την πατρίδα - δε μιλώ για τους γονείς τους, εκείνοι δίνουν τη δική τους "μάχη" τώρα όπως και όλοι μας για να μην μας βρει κι εμάς στην ανεργία)

Καλά, δε θα μιλήσω για τα συνδικάτα μας, για τις εκατοντάδες ενώσεις εργαζομένων που έχουμε στην Ελλάδα.

Γι αυτούς, με το που θα μπει ο μήνας Ιούλιος, κατεβάζουν ρολά και δίνουν ραντεβού για τα τέλη Οκτωβρίου!

Καθαρά δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, λες και τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο και Σεπτέμβριο δεν λειτουργεί τίποτα σε αυτήν τη χώρα, στη χώρα που βρίσκεται όμως υπό την κατοχή της ΤΡΟΙΚΑΣ τα δύο τελευταία χρόνια!

Κύριοι/ες

Δυστυχώς, είμαστε άξιοι της μοίρας μας για ότι ακολουθήσει στη ζωή μας το επόμενο διάστημα.

Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης δεν έχουν ανάγκη και ποτέ δεν είχαν.

Τα μέτρα όμως που θα παρθούν για εμάς από αυτούς τις επόμενες ώρες, θα είναι η ταφόπλακά μας.

Κι εμείς τι κάνουμε γι αυτό ;

Παραλία... ρακέτες... μοχίτο... κι αν μας κάτσει και καμιά ξεπέτα τόσο το καλύτερο!

Βλέπετε, αυτά θα έχουμε να θυμόμαστε στα 65, και όχι ότι δεν θα έχουμε μία αξιοπρεπή σύνταξη για να βγάλουμε τα γηρατειά μας.

Μιλάνε για Ευρωπαϊκό Νότο, για τον αδικημένο Ευρωπαϊκό Νότο

Συμφωνώ μαζί τους, μόνο που οι Ισπανοί και οι Ιταλοί είναι διαφορετικοί από εμάς τους Έλληνες!

Εμείς συμπληρώνουμε 8ωρο στην παραλία, εκείνοι στους δρόμους

Δουλειά δεν είναι κι αυτό ;

http://xanthi-blogs.blogspot.gr