Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Μήνυμα τρόμου από την Αλ- Κάιντα: «Σκοτώστε κι άλλους Αμερικανούς»

Φωτογραφία για Μήνυμα τρόμου από την Αλ- Κάιντα: «Σκοτώστε κι άλλους Αμερικανούς»Τρομακτικές διαστάσεις λαμβάνει το κύμα διαδηλώσεων που έχει εξαπλωθεί σε όλο το μουσουλμανικό κόσμο για την επίμαχη ταινία... με τον προφήτη Μωάμεθ και το μήνυμα τρόμου από την Αλ- Κάινατ, ήρθε να πυροδοτήσει ακόμα πιο πολύ την αντι-αμερικανική οργή σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Το 13λεπτο βίντεο, που γυρίστηκε πρόχειρα στην Καλιφόρνια και κυκλοφορεί με διάφορους τίτλους στο Διαδίκτυο, προκάλεσε μεγάλο κύμα αντιδράσεων, ξεκινώντας από την Αίγυπτο και την Λιβύη. Εξαγριωμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο, ενώ στη Βεγγάζη το αμερικανικό προξενείο δέχθηκε επίθεση ενόπλων και λυντσαρίστηκε ο αμερικανός πρέσβης και άλλοι τρεις διπλωμάτες.

Με ανακοίνωσή το Σάββατο, το παρακλάδι της αλ-Κάιντα στην Υεμένη κάλεσε τους ισλαμιστές να σκοτώσουν περισσότερους Αμερικανούς διπλωμάτες.



«Σκοτώστε κι άλλους Αμερικανούς», προτρέπει η Αλ-Κάιντα τους «αγανακτισμένους» μουσουλμάνους. Η «προσβλητική» ταινία είναι «ένα νέο κεφάλαιο στις σταυροφορίες κατά του Ισλάμ», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση η οποία μάλιστα χαρακτηρίζει τις επιθέσεις προς τους αμερικανικούς στόχους «θρησκευτικό καθήκον και υποχρέωση των μουσουλμάνων».

«Όποιος συναντά Αμερικανούς πρεσβευτές ή απεσταλμένους, πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των Λίβυων του Ομάρ αλ-Μουχτάρ (φυσιογνωμία της λιβυκής αντίστασης απέναντι στους Ιταλούς αποικιοκράτες), οι οποίοι σκότωσαν τον Αμερικανό πρεσβευτή», τονίζεται στην ανακοίνωση της Αλ Κάιντα, ενώ παράλληλα εγκωμιάζονται οι επιθέσεις διαδηλωτών στην Λιβύη, την Αίγυπτο, την Υεμένη και το Σουδάν εναντίον αμερικανικών και άλλων δυτικών διπλωματικών αποστολών.

Η Αλ Κάιντα αναφέρει πως «το φιλμ που προβλήθηκε στην Αμερική και το οποίο προσβάλλει τον Προφήτη μας Μωάμεθ, αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης σταυροφορίας κατά του Ισλάμ. Το επεισόδιο αυτό είναι τόσο σοβαρό ώστε θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλοι οι πόροι του έθνους για να εκδιωχθούν οι πρεσβείες των ΗΠΑ από τη μουσουλμανική γη». Τέλος η οργάνωση τονίζει ότι πρόκειται για «φυσικές απαντήσεις σε μια τεράστια προσβολή» και ότι πρέπει να καούν όλες οι αμερικανικές πρεσβείες και να δολοφονηθούν οι Αμερικανοί διπλωμάτες.