Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Στον εισαγγελέα οι 24 συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια

Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι 24 συλληφθέντες, κατά τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας


Σε βάρος τους έχουν σχηματιστεί δικογραφίες κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης, αντίστασης, βαριάς σωματικής βλάβης, διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, εξύβρισης και παράβασης του νόμου περί όπλων, εκρηκτικών κλπ.
Συνολικά, σύμφωνα με την Αστυνομία, έγιναν 217 προσαγωγές, ενώ τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί.
Από τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας δεν έλειψαν οι εντάσεις και τα μικροεπεισόδια. Αρκετές ήταν οι φορές που νεαροί, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, πετούσαν πέτρες και αντικείμενα στους αστυνομικούς, οι οποίοι απαντούσαν με περιορισμένη χρήση χημικών και κροτίδες κρότου-λάμψης.



Τα σημεία στα οποία σημειώθηκαν τα επεισόδια ήταν γύρω από την πλατεία Συντάγματος και κυρίως στη γωνία Βασιλέως Γεωργίου Α' και Οθωνος, αλλά και στα λουλουδάδικα, όπου πολλές φορές το συγκεντρωμένο πλήθος προσπάθησε να σπάσει τον φραγμό που είχε στηθεί για να αποτρέψει την πρόσβαση στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Τα αίματα άναψαν όταν ένας άνδρας σκαρφάλωσε πάνω στον σιδερένιο φράχτη και έβαλε φωτιά σε ναζιστική σημαία.

Επίθεση με χημικά στο μπλοκ των Ανεξάρτητων Ελλήνων καταγγέλλουν μέλη του κόμματος. Νεαροί που είχαν ανοίξει πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ κατάφεραν να παρεισφρήσουν στη συγκέντρωση όταν έφτανε στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Από τη ρίψη χημικών πρόσκαιρη αδιαθεσία αισθάνθηκε ο βουλευτής Τέρενς Κουίκ.

Νωρίτερα, ένταση είχε επικρατήσει έξω από το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» στη Μεσογείων, την ώρα της διέλευσης της αυτοκινητοπομπής που μετέφερε την Ανγκελα Μέρκελ. Απλήρωτοι επί επτά μήνες εργαζόμενοι του νοσοκομείου συγκρούστηκαν με άνδρες της αστυνομίας, ενώ κατάφεραν να πετάξουν και πλαστικά μπουκάλια στην αυτοκινητοπομπή της Γερμανίδας καγκελαρίου.
http://www.ethnos.gr