Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών: Ζητούν μείωση εργοδοτικών εισφορών κατά 50%!

Θέλουν μεγαλύτερη ευελιξία στις βάρδιες και τρίβουν τα χέρια τους για τη μείωση των αποζημιώσεων

Ωράριο - λάστιχο για τους βιομηχανικούς εργάτες (περισσότερο απ' όσο έχουν επιβάλει οι βιομήχανοι μέχρι τώρα), μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, προνομιακή αντιμετώπιση των εισαγωγών για την κλωστοϋφαντουργία, είναι μερικές από τις προκλητικές αξιώσεις του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών που περιλαμβάνονται σε υπόμνημα που κατέθεσαν στη διάρκεια χτεσινής τους συνάντησης με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θ. Σκορδά. Ειδικότερα, οι βιομήχανοι της κλωστοϋφαντουργίας, απαιτούν μεγαλύτερη ευελιξία στις βάρδιες, με πρόσχημα ότι «το εργασιακό κόστος για τον κλάδο είναι καθοριστικό στοιχείο» και ότι η κλωστοϋφαντουργία λειτουργεί σε 3 ή 5 βάρδιες, με στόχο να μειώσουν ακόμα περισσότερο το ήδη εξευτελιστικό εργασιακό κόστος.
Και, βέβαια, δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για την προωθούμενη παραπέρα μείωση του χρόνου προειδοποίησης απόλυσης και τη μείωση της αποζημίωσης που, όπως προκλητικά αναφέρουν, «θα βοηθήσει στην πρόσληψη ανέργων». Ακόμη, ζητούν να μειωθούν στο μισό οι ασφαλιστικές εισφορές για τα επόμενα δύο χρόνια για τις επιχειρήσεις τους.

Μεταξύ των άλλων αξιώσεών τους, περιλαμβάνεται η κατάργηση του φόρου ακίνητης περιουσίας για τη βιομηχανία, η αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των τελωνείων, για να διευκολύνονται οι δουλειές τους, η απλοποίηση των διαδικασιών ελέγχου για εξαγωγικές επιχειρήσεις που εισάγουν πρώτες ύλες, παράγουν προϊόντα και μετά τα εξάγουν και να αυξηθεί το ποσοστό επιδότησης που προβλέπεται στον αναπτυξιακό νόμο για τους νομούς της Βοιωτίας και της Αττικής.

Πηγή: Ριζοσπάστης/φτού ξελευτερία

http://wwwpraxisred.blogspot.gr/