Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ!



Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΦΛΕΞΗ

Φόβους για μείζονα κλιμάκωση της βίας μεταξύ του Ισραήλ και τηςΧαμάς πυροδοτεί ο θάνατος του διοικητή της στρατιωτικής πτέρυγας της οργάνωσης Αχμέντ Σαΐντ Χαλίλ αλ-Τζαμπάρι σε μπαράζ ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός μιλά για την έναρξη ευρύτερης στρατιωτικής επιχείρησης σε αντίποινα για παλαιστινιακές επιθέσεις με ρουκέτες, δηλώνοντας έτοιμος ακόμη και για χερσαία επίθεση.

Όρκοι εκδίκησης έρχονται από τη Χαμάς. Τα Ηνωμένα Έθνη καλούν αμφότερες τις πλευρές σε αυτοσυγκράτηση, ενώ ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ζητά να συγκληθεί κατεπειγόντως οΑραβικός Σύνδεσμος μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώνεται.Ο 46χρονος Αχμέντ αλ-Τζαμπάρι είναι ο πλέον ανώτατος αξιωματούχος της Χαμάς που δολοφονείται στη Λωρίδα της Γάζας στα τέσσερα χρόνια που ακολούθησαν τη μαζική ισραηλινή επίθεση. Άλλοι έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στις επιδρομές και τουλάχιστον 30 τραυματίστηκαν -ανάμεσά τους ένα παιδί που υπέστη βαριά εγκαύματα.


Η ισραηλινή Σιν Μπετ δηλώνει ότι ο Αλ-Τζαμπάρι ήταν υπαίτιος «για όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες κατά του Ισραήλ από τη Γάζα» την τελευταία δεκαετία -τη χρηματοδότηση και το συντονισμό στρατιωτικών επιχειρήσεων και επιθέσεων κατά του κράτους του Ισραήλ.

«Το Ισραήλ θα μετανιώσει τη στιγμή και μόνο που σκέφτηκε να κάνει κάτι τέτοιο» προειδοποίησε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Αμπού Ζάχρι. Για το ισλαμιστικό κίνημα, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας από το 2007, «έχουν ανοίξει οι πύλες της κολάσεως»...

«Θέλουμε να χτυπήσετε το Τελ Αβίβ σήμερα» φώναζαν εξαγριωμένα πλήθη που συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο της Πόλης της Γάζας, όπου διακομίστηκε η σορός του στρατιωτικού διοικητή της Χαμάς.

Η παλαιστινιακή πλευρά εκτιμά, όπως δηλώνει ο ανώτατος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερεκάτ, πως το Ισραήλ προετοιμάζει συνολική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ίδιος ο ισραηλινός στρατός αναφέρει πως η εξόντωση του στρατιωτικού διοικητή της Χαμάς αποτελεί την έναρξη ευρείας επιχείρησης κατά των ενόπλων οργανώσεων της Γάζας ως αντίποινα στις επιθέσεις με ρουκέτες που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες κατά της ισραηλινής επικράτειας (110 ρουκέτες στα νότια της χώρας από το Σάββατο).

Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο ισραηλινός στρατός δηλώνει έτοιμος να εξαπολύσει «εφόσον χρειαστεί» ακόμη και χερσαία επίθεση στη Γάζα: «Όλες οι πιθανότητες είναι στο τραπέζι. Εάν χρειαστεί, ο στρατός είναι έτοιμος να ξεκινήσει χερσαία επιχείρηση».

Αναφερόμενος στις αεροπορικές επιδρομές, εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ δήλωσε πως «μετά την εκτόξευση ρουκετών, τις τελευταίες ημέρες, εναντίον του Ισραήλ, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου αποφάσισε να εγκρίνει επιχείρηση εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Γάζα».

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες ενημέρωσε τον Μπαράκ Ομπάμα για τη δολοφονία του επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς στη Γάζα, τονίζοντας ότι ήταν ένας «κατά συρροή δολοφόνος», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Ισραηλινού προέδρου.

«Υπάρχει ένα όριο σε αυτά που το Ισραήλ μπορεί να ανεχθεί» υπογράμμισε ο Ισραηλινός πρόεδρος, ο οποίος επισκέφθηκε την Τετάρτη την ισραηλινή μεθοριακή πόλη Σντερότ.

Κατόπιν των επιδρομών, το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου εξέδωσε καταδικαστική ανακοίνωση καλώντας το Ισραήλ να τερματίσει άμεσα τις επιθέσεις εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

Ταυτόχρονα, το Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης (PLJ), στο οποίο ανήκει ο Αιγύπτιος πρόεδροςΜοχάμεντ Μόρσι προειδοποίησε ότι το Κάιρο «δεν θα επιτρέψει πλέον οι Παλαιστίνιοι να είναι θύματα μιας ισραηλινής επίθεσης, όπως στο παρελθόν».

Η αιγυπτιακή αντίδραση στα γεγονότα στη Γάζα θα παρακολουθείται στενά. Είναι η πρώτη φορά που η ένταση στην περιοχή φθάνει σε τέτοιο σημείο αφότου η Αραβική Άνοιξη ανέδειξε στην εξουσία της Αιγύπτου ένα πρόεδρο από τις τάξεις της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, της ίδιας οργάνωσης στην οποία διατηρεί ρίζες η Χαμάς.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν κάλεσε διά του εκπροσώπου του σε αποκλιμάκωση της έντασης και προστασία των αμάχων. «Ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε να αποκλιμακωθεί άμεσα η ένταση. Οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν τα πάντα για να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση και πρέπει να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους βάσει του διεθνούς δικαίου σχετικά με τη διασφάλιση της προστασίας των αμάχων» δήλωσε ο εκπρόσωπος Μάρτιν Νεσίρκι.

Σε αυτοσυγκράτηση κάλεσε τις δύο πλευρές και το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας για την αποφυγή «επικίνδυνης κλιμάκωσης που δεν είναι προς όφελος κανενός».

O ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!

Είναι προφανές ότι τα γεράκια του Ισραήλ θέλουν να έχουν τη Γάζα ως μια απέραντη φυλακή με τους Παλαιστίνιους κατοίκους της να μην αντιδρούν στην κατοχή, τη δυστυχία και τον εξανδραποδισμό.

Ωμά και κυνικά οι ιέρακες του Ισραήλ , με την παραμικρή αντίσταση, μετατρέπουν το κράτος τους σεστυγνό και αδίστακτο δολοφόνο.

Τα τύμπανα πολέμου που ήδη ηχούν στη Γάζα έρχονται να προστεθούν στην έκρυθμη κατάσταση τηςΣυρίας και την ιμπεριαλιστική επέμβαση σε αυτή τη χώρα, πράγματα που φέρνουν πιο κοντά ένα γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή μας.

Η Ελλάδα της μνημονιακής και Νατοϊκής συγκυβέρνησης κινδυνεύει με τις επιλογές της να εμπλακείέμμεσα και άμεσα σε αυτόν τον πόλεμο, εκθέτοντας πιθανότατα και σε εθνικές περιπέτειες τη χώρα μας.

Η Ελλάδα οφείλει να απεμπλακεί από την "δορυφοροποίηση" στο Ισραήλ και να ακολουθήσει μιαανεξάρτητη και φιλειρηνική πολιτική πορεία που θα έχει ως μόνο γνώμονα να προασπίσει τα γνήσια εθνικά μας συμφέροντα, τη σταθερότητα και την ελευθερία στην περιοχή, μακριά από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και Νατοϊκές σκοπιμότητες.

http://www.iskra.gr