Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Κ.Ήσυχος: H Βραζιλία θα ζητήσει διαγραφή του χρέους μας στο ΔΝΤ


«Η Βραζιλία θα θέσει στο ΔΝΤ θέμα βιωσιμότητας του Ελληνικού χρέους και γενναία διαγραφή του που θα συνοδεύεται από πολιτικές ανάπτυξης», δήλωσε στον «105,5 - Στο Κόκκινο» το μέλος της αποστολής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λατινική Αμερική Κώστας Ήσυχος, μετά και τη συνάντηση που είχαν με την πρόεδρο της χώρας Ντίλμα Ρουσέφ στην Μπραζίλια. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Βραζιλία δεν είναι διατεθειμένη να συνεχίζει να χρηματοδοτεί ένα πρόγραμμα που βυθίζει στη φτώχεια τον Ελληνικό λαό».
Ο κ. Ήσυχος, ως σύμβουλος επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, συνοδεύει τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο ταξίδι του.

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Ήσυχου από τη Βραζιλία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου εξαπέλυσε επίθεση στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας βγήκε στο εξωτερικό για να υπονομεύσει τη χώρα και όχι για να τη διαφημίσει όπως θα όφειλε από τον θεσμικό του ρόλο».Κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο της κ. Τσίπρα ότι έκανε ένα «πολυδάπανο ταξίδι» στη Λατινική Αμερική για να πείσει τον Βραζιλιάνο πρόεδρο να σταματήσει τη χρηματοδότηση της χώρας μας μέσω του ΔΝΤ

«Μέχρι προχθές κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι δεν πήρε την δόση. Σήμερα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να την ματαιώσει. Σήμερα ο κ. Τσίπρας ξεσκεπάστηκε στα μάτια και του τελευταίου Έλληνα», κατέληξε.

Επόμενος σταθμός η Αργεντινή

Στο μεταξύ, σήμερα, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αναχώρησε για την Αργεντινή, δεύτερο σταθμό της περιοδείας στη Λατινική Αμερική. Λίγο πριν την αναχώρησή του, ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συναντήσει την πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ σε μια συνάντηση που από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως ουσιαστική.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ευχαρίστησε την πρόεδρο Ρούσεφ για την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση που επιδεικνύει η Βραζιλία στη χώρα μας, σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, ενώ εξήρε το έργο της κυβέρνησής της για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχιας και την αναδιανομή του πλούτου με πολιτικές ανάπτυξης.

Εξέφρασε δε την πεποίθησή του ότι τόσο η Βραζιλία όσο και οι σύμμαχές της, αναδυόμενες χώρες των BRICS, μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο για την αναχαίτιση της καταστροφικής και ατελέσφορης στρατηγικής της λιτότητας στην οποία επιμένει η κα Μέρκελ, διακινδυνεύοντας να οδηγήσει σε κατάρρευση την παγκόσμια οικονομία.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα ο ελληνικός λαός, ακολουθώντας το παράδειγμα των λαών της Νότιας Αμερικής που απελευθερώθηκαν από τα δεσμά του ΔΝΤ, θα λυτρωθεί από τη θανατηφόρο θηλιά του μνημονίου και η νέα ελληνική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή της επικίνδυνης Στρατηγικής της λιτότητας στον ευρωπαϊκό Νότο.

Ο κ. Τσίπρας και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, κατά τη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής τους στη Βραζιλία, συναντήθηκαν διαδοχικά με τις ηγεσίες των κομμάτων PT, PCdoB, PSOEL, PLB, PSB, με την ηγεσία του κινήματος των ακτημόνων MST, με την ηγεσία της Συνομοσπονδίας εργαζομένων CUT, με τον πρόεδρο Λούλα, καθώς επίσης και με τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και το πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Βουλής της Βραζιλίας.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου