Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Άλλαξε η ατζέντα


Π. Τζάμαρος @fosphotos.com

Στο χώρο της τρομοκρατίας εντάσσει αρχική εκτίμηση της αστυνομίας την προέλευση των ανθρώπων που πυροβόλησαν με δύο καλάσνικοφ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, μία σφαίρα έπληξε και το γραφείο του προέδρου του κόμματος.
«Έναν άνθρωπο μπορείς να τον πυροβολήσεις, όπως κι ένα κτήριο, που πυροβόλησαν. Τη Δημοκρατία, όμως, δεν μπορείς να την πυροβολήσεις. Ας το ακούσουνε, λοιπόν, αυτοί που πρέπει: η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Η πολιτική αποτίμηση του γεγονότος προκάλεσε ελεγχόμενη ένταση με τον Ευ. Βενιζέλο να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για αμηχανία και τον Μ. Γλέζο να λέει ότι η επίθεση μπορεί να προέρχεται από παρακρατικούς. Αντίστοιχη τοποθέτηση έκανε και ο Π. Καμμένος. Ωστόσο σε γενικές γραμμές ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε με ομοθυμία την επίθεση-δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά, ως και ο Χ. Παπάς της Χρυσής Αυγής δήλωσε ότι το κόμμα του είναι αντίθετο σε κάθε μορφή βίας.


Κάπως έτσι, αλλάζει πλήρως η ατζέντα της επικαιρότητας και θέτει ως πρώτο θέμα την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον αντιεξουσιαστικό χώρο που ξεκίνησε με τον τερματισμό καταλήψεων και κλιμακώθηκε με την επίθεση στο στην κατοικία του αδερφού Κεδίκογλου, τα γκαζάκια στους δημοσιογράφους και στα κομματικά γραφεία. Είναι οι πυροβολισμοί κομμάτι αυτής της αντιπαράθεσης; Ίσως η βαλλιστική ανάλυση δώσει απαντήσεις.
http://www.protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου