Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ινδία: Πλήθος επιτίθεται σε πολιτικό που κατηγορείται για βιασμό


Ενώ όλα τα βλέμματα στην Ινδία είναι στραμμένα στη δίκη των βιαστών της 23χρονης, η οποία τελικά υπέκυψε στα τραύματά της, τα πρώτα φαινόμενα αυτοδικίας κάνουν την εμφάνισή τους. Στην Άσαμ, πολίτες αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους λιντσάροντας και γδύνοντας έναν πολιτικό, ο οποίος αποπειράθηκε να βιάσει μια γυναίκα. Το βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
Σύμφωνα με τους New York Times, ένα πλήθος πήρε το νόμο στα χέρια του διαπομπεύοντας και χτυπώντας τον Bikram Singh Brahma, ένα πολιτικό, ο οποίος παρενόχλησε σεξουαλικά μια γυναίκα μέσα στο σπίτι της οικογένειάς της, στα μέσα της περασμένης εβδομάδας.

Οι πολίτες έτρεξαν στο σπίτι όταν άκουσαν τις φωνές της γυναίκας. Έβγαλαν τον Bikram Singh Brahma στη μέση του δρόμου, όπου ένα πλήθος άρχισε να τον χτυπάει ενώ γυναίκες τον χαστούκιζαν και του έβγαλαν το πουκάμισο. Τελικά, όπως αναφέρει το Associated Press, στο σημείο έφτασε η αστυνομία η οποία τον συνέλαβε, αν και αρχικά το πλήθος αρνήθηκε να τον παραδώσει μέχρι να ομολογήσει δημόσια.

«Είναι μια πράξη καταδικαστέα. Όποιος διαπράττει βιασμό ή απόπειρα τότε θα πρέπει να τιμωρείται αυστηρά. Δεν θα γλιτώσει είτε είναι πολιτικός είτε όχι», δήλωσε ο Tarun Gogoi ανώτερος πολιτικός του Άσαμ.

Indian Politician Bikram Singh Brahma από stefanelonikitelo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου